Trump nie je agentom Kremľa. Je to hlúposť, tvrdí Putinov poradca

TA3 TASR
16.1.2019 18:49

Poradca ruského prezidenta pre zahraničnú politiku Jurij Ušakov v stredu označil za "hlúposť" tvrdenia, že americký prezident Donald Trump je agentom Ruska.

Trump nie je agentom Kremľa. Je to hlúposť, tvrdí Putinov poradca
SITA/AP (ilu foto)

"Je to hlúposť, tu niet čo komentovať," uviedol Ušakov na žiadosť novinárov, aby sa vyjadril k tvrdeniam týkajúcim sa údajných Trumpových kontaktov s Moskvou. K téme sa podľa agentúry RIA Novosti vyjadril aj ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov. Podobne ako Ušakov, aj Lavrov vyhlásil, že má problém komentovať podozrenia časti americkej tlače na adresu prezidenta Trumpa.

Ušakov a Lavrov reagovali na článok denníka The Washington Post, ktorý s odvolaním sa na svoje zdroje napísal, že Trump pred svojou administratívou zatajil podrobnosti svojich rozhovorov s ruským prezidentom Vladimirom Putinom. V dôsledku toho sa podľa denníka ani medzi dokumentmi podliehajúcimi utajeniu nenachádza žiaden podrobný prepis ich bilaterálnych rozhovorov, ktoré sa za posledné dva roky odohrali na piatich miestach.

Denník okrem toho tvrdí, že Trump a Putni absolvovali aj niekoľko schôdzok v kuloároch medzinárodných summitov, a to bez prítomnosti svojich poradcov. Údajne spolu hovorili aj v roku 2017 počas banketu na schôdzke G20 v Hamburgu. Prítomný bol len Putinov tlmočník, napísala agentúra RIA Novosti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok