Isto si mnohí spomenú na prvé samouťahovacie topánky. Vymysleli si ich Universal Pictures a Robert Zemeckis, ktorí ich dali na nohy Michaelovi J. Foxovi v populárnom sci-fi filme Návrat do budúcnosti 2 z roku 1989. Dej filmu sa odohrával aj v roku 2015. Vtedy dostal hlavný hrdina smart oblečenie, aby zapadol medzi vtedajších tínedžerov. Okrem iného aj tenisky, ktoré mali samouťahovacie šnúrky, respektíve pásky. Na dizajne filmovej rekvizity spolupracovali aj zástupcovia Nike.

Topánky Nike Adapt BB s motorčekom na uťahovanie šnúrok idú do predaja

Predstavenie Nike Adapt BB Zdroj: Nike

Vo filme šlo len o trik, ale v roku 2016 Nike vytvoril prvý prototyp s dizajnom tých filmových, ktorý skutočne fungoval pomocou vstavaného motorčeka. Bola to len extravagantná ukážka možností. O pár mesiacov ale túto technológiu implementovali do bežne vyzerajúcej obuvi. Nike HyperAdapt 1.0 sa dostali aj do predaja, ale žiaden predajný úspech sa nekonal. Kvôli stále nevyladenej technológii, limitovanému počtu vyrobených kusov a aj cene 720 dolárov to bol skôr zberateľský kúsok.

Topánky Nike Adapt BB s motorčekom na uťahovanie šnúrok idú do predaja

Nike Adapt BB mechanizmus Zdroj: Nike

Napraviť to má Nike Adapt BB s technológiou FitAdapt. Prvý model s označením BB je určený pre basketbal. Prísť majú aj ďalšie modely určené pre iné aktivity, s iným dizajnom a farbami. FitAdapt bude rovnaký. O čo ide?

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa