Problémy so signálom? Vedec vám presne povie, kde v rámci domácnosti treba umiestniť router!

NETKY.SK • 14 Január 2019, 11:48 • 2 min
Problémy so signálom? Vedec vám presne povie, kde v rámci domácnosti treba umiestniť router!

Nie je jedno, kam si vo svojej domácnosti umiestnite router, jeho ideálne miesto pre vás vypočíta veda!

slovakia

left justify in out

Internetové pripojenie je v dnešnej dobe absolútnou nevyhnutnosťou. Disponuje ním väčšina domácností, no nie vždy ide všetko ako „po masle“. Napriek vyspelým technológiám je prenos signálu stále len akýmsi elektromagnetickým vlnením, ktoré môžu narušovať mnohé fyzické bariéry, preto sa neraz stane, že hoci máte výkonný router, pokrytie Wi-fi nie je v rámci domácnosti rovnomerné. Ako to vyriešiť?

 

img

 

Samozrejme, rozhoduje umiestnenie routra, ktoré ovplyvňuje pokrytie signálu v priestore. Hovorí sa, že optimálne je nájsť mu miesto kdesi v strede bytu, aby vzdialenosť ku všetkým zariadeniam bola rovnaká. Tak jednoducho to ale nefunguje. Fyzik menom Jason Cole vysvetlil prečo.

 

Intenzita signálu podľa odborníka tak celkom nezávisí od vzdialenosti routra, ale od konkrétneho usporiadania domácnosti. Pomocou Helmholtzovej rovnice je schopný vhodné umiestnenie zariadenia šíriaceho internetový signál vypočítať pre každý priestor zvlášť. Myslel však aj na to, že nie každý je taký zdatný fyzik ako on, preto nám to zjednodušil a okrem samotnej metódy na určenie správnej polohy routra vyvinul aj aplikáciu, ktorá presne vypočíta kam si ho uložiť priamu u vás doma.

 

img

 

Vďaka tomuto „zlepšováku“ by ste už problém s pripojením nemali mať a všetky videá tak budete môcť pohodlne a bez prerušenia dopozerať do konca.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies