V Európe sa pre McDonald's črtá veľký problém

NETKY.SK • 16 Január 2019, 17:01 • 2 min
V Európe sa pre McDonald's črtá veľký problém

BRATISLAVA - Spoločnosť McDonald's stratila v Európskej únii svoje práva na ochrannú známku Big Mac. Odteraz totiž tento názov patrí írskej spoločnosti Supermac's. Vyhlásenie je založené na základe rozhodnutia európskych regulačných orgánov.

slovakia

left justify in out

Supermac's teraz môže rozšíriť svoje reťazce rýchleho občerstvenia aj po Veľkej Británii či Európe .K situácii sa vyjadril, že nikdy nemal produkt nazvaný Big Mac, ale McDonald's používal podobnosť dvoch mien na zablokovanie rozšírenia írskeho reťazca.

 

 

"Supermac's je potešený svojim víťazstvom v ochrannej známke a zrušením ochrannej známky Big Mac, ktorá existovala od roku 1996", vyjadril sa zakladateľ Pat McDonagh.

 

 

Spoločnosť McDonald's, ktorá predáva svoju vlajkovú značku Big Mac burgrov po celom svete predložila ako dôkazový materiál výtlačky európskych webových stránok ako aj plagáty, obaly a čestné vyhlásenia zástupcov spoločnosti potvrdzujúcich predaj Big Mac v Európe.

Úrad Európskej únie pre duševné vlastníctvo  uviedol, že čestné vyhlásenia od spoločnosti McDonald's musia byť podporované inými typmi dôkazov a že webové stránky a iné propagačné materiály túto podporu neposkytujú.

 

img

 

Už z minulosti je známe, že McDonald's bol v oblasti používanie ochranných prvkov a značiek či názvov veľmi háklivý.  napríklad v roku 1993 vyhral súdny príkaz, ktorý blokoval zubného lekára v New Yorku z predaja služieb pod názvom "McDental". Ďalší prípad sa odohral v 2016, keď McDonald's porazil úsilie singapurskej spoločnosti zaregistrovať "MACCOFFEE" ako ochrannú známku pre EÚ. Situácia sa ale teraz obrátila, a uvidíme aký dopad to bude mať pre najpoplárnejší fastfood na svete.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona