Po útoku na primátora Gdanska Pawla Adamowicza (o niekoľko hodín neskôr mu podľahol) na sociálnej sieti Twitter istý Cezary Oleszcuk napísal status, že liberálny politik sa stal obeťou „svojho bezbožného prístupu“. To znamená, že obhajoval práva menšín a LGBT komunity, či vyjadril solidaritu so židovskou obcou po vlaňajšom vandalskom útoku na mestskú synagógu.

Spolu s ďalšími trollmi Cezary na internete vyzýval k tomu, aby rovnaký tragický osud postihol aj liberálnych primátorov Poznane a Vroclava. O dve hodiny neskôr bol autor nenávistných slov za mrežami.

Nie znam motywów nożownika,ale Cezary Oleszczuk(czas na prez. Poznania&Wrocławia)MUSI być zatrzymany! @PolskaPolicja pic.twitter.com/zDVLPDejrd

— Jacek Protasiewicz (@ProtasiewiczJ) January 13, 2019

Minister vnútra Joachim Brudziński sa vyjadril, že „je najvyšší čas zastaviť nenávistné šialenstvo“. Po útoku si koaliční a opoziční poslanci na seba vysypali (tradične) spŕšku urážok, vulgarizmov a navzájom sa pekne poobviňovali. Verbálne útoky sa prelievali paralelne aj medzi Poliakmi na sociálnych sieťach.

Keď svetonázory rozdeľujú

Šok, ktorý zasiahol poľskú politiku, je do istej miery porovnateľný s tým, aký 

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa