Denník N

Železnice trochu opravia aj svoju druhú najväčšiu hanbu v Bratislave, zastávku Vinohrady

Zastávka Vinohrady, vitajte v Bratislave. Foto N – Tomáš Benedikovič
Zastávka Vinohrady, vitajte v Bratislave. Foto N – Tomáš Benedikovič

Na stanici Bratislava-Vinohrady zastaví zhruba 160 vlakov denne, štátne ŽSR teraz našli 370-tisíc eur, aby odstránili aspoň najväčšie nedostatky.

Ak je Hlavná stanica najväčšou hanbou železníc na území Bratislavy, tak zastávka Vinohrady patrí hneď za ňu. Zastavuje tam zhruba 160 vlakov denne, žiadny medzinárodný rýchlik medzi nimi našťastie nie je a tak nie je prvým kontaktným bodom cudzinca so Slovenskom.

Na zastávke je zanedbané takmer všetko. Na nástupištiach musia cestujúci znášať vietor a dážď, asfalt je popraskaný, steny počarbané od sprejerov, toalety pripomínajú reálny socializmus. Keď sa vlani začalo rozpadať schodisko smerom na neďaleké Krasňany, železnice ho miesto opravy prehradili závorou.

Tento rok sa kultúra cestovania aspoň trochu zlepší. Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) popri čiastkovom skultúrnení Hlavnej stanice rozbehnú menšie stavebné práce aj na Vinohradoch, hotové majú byť na jeseň.

Vyčlenili na ne 370-tisíc eur, určené sú na najviditeľnejšie nedostatky.Upozornila na to facebooková stránka Nosný dopravný systém v Bratislave.

Čo opravia za 370-tisíc

Stavebné práce vynovia nástupištia aj

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie