Vzniká najväčší predajca neznačkovej obuvi: CCC vstupuje do nemeckého reťazca Reno

, CCC Foto: TASR/AP

Poľský reťazec CCC a nemecký HR Group podpísali koncom roku 2018 dohodu a odštartovali tak obchodnú a kapitálovú spoluprácu.

Expanzia CCC v Nemecku postupovala pomalšie a so slabšími výsledkami oproti pôvodným predpokladom. Obchodné transakcie medzi oboma spoločnosťami spočívajú vo výmene akcií CCC Germany za 30,5 % podiel v HR Group. CCC tým získa významný podiel na nemeckom trhu, kde sa jej doteraz nepodarilo získať také postavenie ako napríklad na slovenskom či českom. HR Group bude ťažiť z výrobnej a kúpnej sily skupiny CCC.

Hamm-Reno Group (HR Group) sa skladá z dvoch základných obuvníckych spoločností. Jednu časť tvorí retail, ktorý prevádzkuje 363 predajní pod značkou Reno, hlavne v Nemecku, Rakúsku a Švajčiarsku. Druhá časť Hamm sa zaoberá veľkoobchodnou činnosťou vo viac než 2090 predajných miestach typu Metro, Tesco a ďalších. Spoločnosť funguje viac než 130 rokov a má silné postavenie na nemeckom trhu.

Podľa dohody budú oba subjekty od sezóny jeseň/zima 2019 spolupracovať mimo iného v oblasti nákupu obuvi z tovární CCC a od ďalších výrobcov. V rámci transakcie CCC predá spoločnosť CCC Germany za nominálnu čiastku a zároveň zapožičia na reštrukturalizáciu svoje siete predajní, z ktorých veľká časť bude rebrandovaná na Reno.

Skupina CCC vlani v máji získala 70 % akcií švajčiarskej firmy Karl Vögele, ktorá je hráčom číslo dva na švajčiarskom obuvníckom trhu a najstaršou švajčiarskou sieťou s obuvou. Prítomnosť spoločnosti CCC v krajinách regiónu Nemecko, Rakúsko, Švajčiarsko je vďaka týmto transakciám postavená na silných miestnych značkách. Spoločnosť sa teraz bude zameriavať na spoluprácu, synergiu a ziskovosť svojich podnikov v týchto krajinách. Zároveň sa CCC ako skupina (vrátane HR Group, Eobuv a Vögele) stane najväčším obuvníckym predajcom neznačkovej obuvi.

Súvisiace články

Aktuálne správy