Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
VIDEO: Nezvyčajné sústredenie slovenských kanoistov. S lopatou v ruke
Zdielať na

VIDEO: Nezvyčajné sústredenie slovenských kanoistov. S lopatou v ruke

RAMSAU AM DACHTEIN / Zimné sústredenie slovenských reprezentantov v rýchlostnej kanoistike skončilo netradične. Majiteľovi penziónu, v ktorom bývali, pomohli s odhrabaním snehu. A nebolo ho veru málo.

Slovenskí reprezentanti v rýchlostnej kanoistike chodievajú pravidelne na zimné sústredenie do Ramsau am Dachstein v  Rakúsku. Tentoraz si tam okrem pravidelných lyžiarskych aktivít na zlepšenie kondície dali dobrovoľne aj jednu špeciálnu - s lopatou.

Pred niekoľkými dňami v tej oblasti padla lavína. Ostali bez elektriny a vojaci sú stále v pohotovosti. "Napadlo tiež strašne veľa snehu, na streche ho bolo niekoľko ton. Ako sme sa v utorok zobudili, nevedeli sme ísť nikam trénovať, tak sme sa rozhodli, že pomôžeme domácim odhrnúť sneh," hovorí tréner Peter Likér s tým, že najväčší problém bol zohnať lopaty pre celú reprezentáciu. Práca im trvala viac ako tri hodiny. 

Okrem posádky K4 Vlčeka, Tarra, Myšáka a Linku, sa do roboty pustili aj ďalší: Adam Botek, Gábor Jakubík, Samuel Baláž, Csaba Zalka, Ivana Mládková, Mariana Petrušová, Ákos Gacsal a Gabriela Ladičová. Keďže v mieste, kde sa nachádzajú, má snežiť aj najbližšie dva dni, možno si podobnú bridágu ešte zopakujú.

Slovenskí kanoisti dobre urobili. Na Orave sa totiž pre váhu snehu prepadla strecha vo výrobnom závode. Pozrite si reportáž: 

Súvisiace články