Novinky - 16.01.2019 15:17

Kráľovský drop shot Browna priamo z returnu!

Zdroj: huste.tv/youtube

Nemecký tenista Dustin Brown sa radí v rebríčku ATP až do tretej stovky, no ak je niečo jeho silnou stránkou, rozhodne ide o "drop shoty". Rotovanými skrátenými loptičkami dokáže značne potrápiť aj členov svetovej špičky renkingu a jeden fantastický vytiahol už aj v Austrálii. O účasť na hlavnom turnaji musel zabojovať v kvalifikačnom predkole proti Argentínčanovi Carlosovi Berlocqovi a zdolal ho 3:6, 6:1 a 7:5.

Po prehranom prvom sete si sebavedomie v sete číslo dva rýchlo napravil a v treťom sa už dostal naplno ku svojej hre. Súpera v rebríčku takmer o sto miest vyššie z turnaja vyprevadil veľmi skoro a "drop" z jedenásteho gemu by sa mohol zaradiť medzi top údery tohto ročníka austrálskeho Grand Slamu. Po svojom odvážnom returne sa dokonca ani nesústredil na hru. Krokom sa šiel pripraviť na ďalší súperov servis a len po očku skontroloval, či loptička dopadla tak ideálne, ako to zamýšľal. Kompetentní do turnajových highlightov budú zrejme radšej radiť výmeny z hlavného turnaja.

Dustin Brown na hlavnom turnaji žiadnu parádičku predviesť nemohol. V kvalifikačných bojoch si po Berlocqovi poradil aj s ďalším juhoamerickým súperom, Marcelom Arevalom, ale na Juhoafričana Lloyda Georgea Harrisa nestačil a podľahol mu za 75 minút 0:2 na sety.