Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Šufliarsky: Dal som vypočuť Kočnera v prípade objednávky mojej vraždy
Zdielať na

Šufliarsky: Dal som vypočuť Kočnera v prípade objednávky mojej vraždy

BRATISLAVA / Prvý námestník generálneho prokurátora SR Peter Šufliarsky zvolal nečakane tlačovú konferenciu, na ktorej informoval o prípade, v ktorom vystupuje ako poškodený. Ide o vec prípravy jeho likvidácie. Uviedol, že v tejto súvislosti a dal návrh na vypočutie Mariana Kočnera.

Prvý námestník generálneho prokurátora SR Peter Šufliarsky informoval o prípade prípravy jeho likvidácie. Dvakrát kontaktoval vyšetrovateľa a raz nahliadol do spisu. "Na základe zarážajúcich informácii som v utorok podal písomný návrh na vykonanie výsluchu niektorých svedkov. V tejto súvislosti som dal vypočuť aj osobu Mariana K.," uviedol Šufliarsky. 

Motív a podozriví 

​Na otázku, či si myslí, že objednávateľom jeho vraždy, ktorá sa mala uskutočniť v rokoch 2016 alebo 2017, mohol byť Marian Kočner odpovedal, že nie je z okruhu podozrivých vylúčený. Šufliarsky má dva scenáre, ktoré by mohli vysvetliť motiváciu na jeho zlikvidovanie. "Tí, ktorí ma o tom mali informovať, ma neinformovali, ja som sa to dozvedel od vás novinárov. Mám dva scenáre, jeden je horší. Mám byť vypočutý v dohľadnej dobe vyšetrovateľom, kde chcem povedať moje analytické závery a nebude sa to dobre zapisovať," uviedol. 

"V trestnom konaní vidím svet čierno-bielo," povedal s tým, že ho zaujíma len to, či je niekto trestne zodpovedný, alebo nie. To mohol byť podľa neho dôvod aj na prípravu jeho likvidácie.

Informáciu o objednávke vraždy prokurátora priniesla TV JOJ už v októbri 2018. 

Pozrite si celú tlačovú konferenciu Petra Šufliarskeho: 

Stretnutie s Kočnerom 

Podľa Šufliarskeho s Marianom Kočnerom nikdy nemal blízky vzťah a to v žiadnej oblasti. "Nikdy som nekonal v prospech tejto osoby v žiadnej trestnej veci," uviedol. Kočnera podľa vlastných slov prvýkrát Šufliarsky stretol v roku 2008 na oslave narodenín vtedajšieho generálneho prokurátora. V období rokov 2008 až 2009 sa s ním stretol asi dvakrát, vždy za prítomnosti vtedajšieho generálneho prokurátora.

Neskor sa podľa Šufliarskeho s ním chcel Marian K. stretnúť aj súkromne, on to však odmietol. Zdôraznil tiež, že podnikateľ nikdy na neho nemal žiadny dosah. "Všetky trestné oznámenia boli vybavené v súlade so zákonom v neprospech tejto osoby," vyhlásil s tým, že niekoľkokrát podpisoval odloženie mimoriadnych opravných prostriedkov, ktoré obvinený požadoval.

Kočnerov advokát Michal Mandzák tvrdí, že jeho klient vo veci vyšetrovania vraždy Šufliarského, políciou doteraz oslovený nebol. "Je to pre nás úplne nová vec a ja nemám o takom trestnom stíhaní žiadnu vedomosť." 

Pozrite si súvisiacu archívnu reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy