Zavrieť

Porady

Mám možnosť domáhať sa dodatočnej výplaty rozdielu provízií, ktoré som nedostal na základe jeho rozhodnutia zmeniť spôsob výplaty provízií?

Dobrý deň

Som v TPP ako obchodný konzultant. Moja mzda pozostáva zo základu a provízií za predaje. Pred rokom sa u nás vymenil riaditeľ. Po jeho nástupe cca o 3 mesiace, nám oznámil, že provízia ako časť mzdy, sa bude vyplácať podľa jeho usmernenia a odchylne ako doteraz. O uvedenej zmene nás upovedomil len ústne a cez svojho obchodného riaditeľa. Nedal nám podpísať žiadnu zmenu a na naše námietky nebral ohľady.
Jeho zmena spočívala v inom chápaní a výklade časti mzdového dekrétu, pojednávajúcej o províziách a postupe ich výpočtu. Povedal, že doteraz to bolo zle počítané a odteraz to bude takto.
Od vtedy ešte 2x menil parametre podľa svojho rozhodnutia, zaviedol dodatočné podmienky na výplatu provízií ale o ničom nám nedal možnosť diskutovať a súhlasiť/nesúhlasiť s tím. Ubehol rok a došlo to tak ďaleko, že som podal výpoveď. Momentálne som v 2 mesačnej výpovednej lehote, TPP mi končí ku dňu 28.2.2019.
Mám možnosť domáhať sa dodatočnej výplaty rozdielu provízií, ktoré som nedostal na základe jeho rozhodnutia zmeniť spôsob výplaty provízií?
Pri argumentáciách prečo nevyplatil tú ktorú časť a pri poukázaní, že uvedený argument nie je platný a nie je opodstatnení podľa prac. zmluvy a mzdového dekrétu, nám odpovedá že v zmluve a prac.dekréte je toľko bodov na základe ktorých by nám nemusel vyplatiť nič, že je jedno aký argument uvedie.
Môže dodatočne meniť svoje dôvody nevyplatenia provízií, ako mu to akurát vyhovuje?
Naša firma je pobočkou zahraničnej spoločnosti.
Ako mám postupovať, mám napísať sťažnosť na inšpektorát práce alebo najprv sťažnosť na vedenie a jeho nadriadeným do zahraničia?
Vopred ďakujem za kvalifikovanú a skorú odpoveď.
avalik uveď presne ako máš v zmluve uvedené mzdové podmienky
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    jslancik je offline (nepripojený) jslancik

    bez servítky jslancik
    domáhať sa môžeš jedine toho, čo máš písomne (čo je podpísané obidvoma stranami), takže naposledy asi v pracovnej zmluve. postupovať môžeš postupne vyššie a vyššie. čiže ak poznáš hierarchiu vo firme, tak odtiaľ začať. len dobre zváž argumenty. čiže preštuduj platné dokumenty, podľa ktorých sa počíta mzda.

    Mám možnosť domáhať sa dodatočnej výplaty rozdielu provízií, ktoré som nedostal na základe jeho rozhodnutia zmeniť spôsob výplaty provízií?

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.