Neinformovali ma. Šufliarsky prehovoril o príprave svojej vraždy

TA3 TASR SITA
16.1.2019 14:18

Námestník generálneho prokurátora Peter Šufliarsky na tlačovej besede prehovoril o príprave svojej fyzickej likvidácie. Ako uviedol, zistil závažné skutočnosti a pol roka rozmýšľa o dôvodoch prípravy vraždy. Kritizoval kompetentných, keďže o celej veci sa dozvedel až od novinárov. "Tí, ktorí ma mali o tom informovať, ma neinformovali," dodal.

Šufliarsky v tejto súvislosti už dva razy kontaktoval vyšetrovateľa. Raz nahliadol do spisu a oboznámil sa s ním. "Zistil som závažné informácie a podal som návrh na výsluchy viacerých osôb, vrátane Mariána K.," uviedol Šufliarsky s tým, že výsluchy by mali objasniť dôvod prípravy jeho vraždy, aj spôsob jej vykonania. "Boli tak závažné, že som nemohol celé dni spávať a ja už som prežil hocičo," zdôraznil Šufliarsky. Či bude vypočutá aj Alena Zsuzsová, obvinená v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, Šufliarsky nechcel špecifikovať. Neodpovedal ani na to, či osoby navrhnuté na vypočutie sú momentálne vo väzbe.

"Tí, ktorí ma mali o tom informovať, ma neinformovali,"
uviedol k informáciám o svojej likvidácii s tým, že sa o nej dozvedel až od novinárov. "Mám dva scenáre, jeden horší ako druhý," dodal. "Pol roka o tom rozmýšľam," hovoril o dôvode prípravy vraždy a nevylúčil, že by za celou vecou mohol byť práve kontroverzný podnikateľ Marián Kočner. "V trestnom konaní vidím svet čierno-bielo," povedal s tým, že ho zaujíma len to, či je niekto trestne zodpovedný alebo nie. To mohol byť podľa neho dôvod aj na prípravu jeho likvidácie.

S Kočnerom, ktorý je momentálne vo väzbe a okrem iných obvinení sa o ňom hovorí aj ako o možnom objednávateľovi vraždy Jána Kuciaka, vraj nemal "žiaden vzťah". Ako uviedol, stretli sa len na narodeninovej oslave vtedajšieho generálneho prokurátora Dobroslava Trnku a "maximálne dvakrát" na generálnej prokuratúre, keď ho zavolali ku GP. Nikdy som nebol iniciátorom kontaktovania, zdôraznil. Nahrávku Kočnera a Trnku doteraz nepočul.

Šufliarskemu pochopiteľne ide o to, aby sa objasnil motív pripravovanej vraždy. Ako predpokladá, zrejme niekomu prekážal. Informácie o údajnej príprave likvidácie Šufliarskeho priniesli médiá na jeseň 2018.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok