Banská Bystrica ide príkladom celému Slovensku: Jednorazové poháre na kávu tu skončili!

NETKY.SK • 16 Január 2019, 10:59 • 2 min
Banská Bystrica ide príkladom celému Slovensku: Jednorazové poháre na kávu tu skončili!

Srdce Slovenska povedalo rázne nie jednorazovým pohárom v kaviarniach.

slovakia

left justify in out

Plasty sú mimoriadne pálčivým problémom dneška. Množstvo inštitúcií, od priemyselných závodov až po rôzne dobrovoľnícke organizácie, sa snažia prísť na to, ako zamorenie životného prostredia týmto materiálom postupne znižovať. Nie je to však také jednoduché a začínať sa dá len pomaly prostredníctvom viacerých menších zmien. Najdôležitejšie však je, aby sme si vážnosť situácie uvedomili my sami, až potom sa môže niečo zmeniť.

 

img

 

V Banskej Bystrici sú ľudia uvedomelí. Na životnom prostredí im mimoriadne záleží, a tak sa zomkli a zapojili sa do iniciatívy, ktorá bojuje proti jednorazovým pohárom. Cech hostinských v Banskej Bystrici oslovil svojím projektom mestské kaviarne a spoločne sa vydali na boj s jednorazovým riadom.

 

Ak by ste si teda chceli v Banskej Bystrici vziať z podniku kávu so sebou, budete na to potrebovať vlastný pohár alebo si vypožičiate zálohovaný priamo od nich. Ten budete následne môcť kedykoľvek vrátiť v jednej z kaviarní zapojených do projektu, nie len v tej, kde ste si kávu kupovali.

 

img

 

Do konca februára budú banskobystrické podniky fungovať duálnym systémom, teda v ponuke budú mať stále aj neekologický typ pohárov na kávu so sebou. Od 1. marca sa však spomínaná zmena zavedie definitívne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona