Podieľal sa Lajčák počas Kuciakovej vraždy aj na príprave odchodu Toma Nicholsona do Kanady? (časť I.)

Foto: KT

Dankova diplomovka – zástupnícka téma? Samozrejme. Od začiatku. Vrátane minulotýždňových protestov. A ujala sa jej v parlamente „ministerka zástupníckych tém,“ podpredsedníčka Nicholsonová. Možno sa treba pýtať, ktorá zahraničná spravodajská agentúra, Dankovu odfláknutú diplomovku vyčmuchala.

Pani Lucka je dobrý spravodajca s dobrou školou agenta. Nakoniec, s jedným dlho žila. Má jedinú chybu. Nepracuje tak celkom, iba pre Slovensko. Vy Slováci ju priamo, iba platíte. A nepriamo ste platili ste aj agenta Nicholsona, ktorý v minulosti, v čase, kedy žil s Nicholsonovou v partnerstve a spolupracoval s USAID. A iba mimochodom, patril medzi tých najhorlivejších… Ale nehovorte to nikomu priatelia. Je to prísne tajné…

Som presvedčená, že táto parlamentná postavička slovenskej politiky (Nicholsonová), často ani netuší, čomu konkrétne, zástupnícka téma, ktorú má za úlohu presadzovať v parlamente, má poslúžiť naozaj – niekde na konci jej podstaty. Stačí, že to robia aj ostatné protislovenské persóny. Ona nie je politička, ktorá dokáže chápať široké súvislosti diania. Je však dobrý, politický agent, narábajúci so zmanipulovaným davom mladistvých alebo naivnejších. Často polo-šialeným. Ale, „aká matka, taká Katka.“ A napriek tomu, že sa to nejakému mileniálskemu sráčovi z pódia na námestí nemusí páčiť, tak staré príslovia platia stále. Aj v tejto šialenej dobe.

Minulý týždeň. Závažné veci, priatelia. Pracovne by som ich nazvala „O nás bez nás, lebo, zorganizovali ich Slováci, ktorí vám vládnu a odohrali sa vo Washingtone. Fico? Nie, nie. Fico v tom tento raz nehrá prim. Fico a jeho najbližšia partička už nevládne.

V Smere sa deje principiálne to isté, čo sa v roku 2010 dialo v Dzurindovej SDKU, keď ju z pozícii vytláčal Smer a mocensky krachovala. Fico, iba okúsil vlastnú polievočku, aj keď treba priznať, že Fico politický chudák, ako napr. Dzurinda a spol. nikdy nebol. Na Slovensku je teda bezvládie – stav, ktorý mali vyvolať spoločenské nepokoje, umelo opozíciou a tretím sektorom vytvárané od roku 2016. A vyvolali.

Pokojne môžete volať: „Zomrel kráľ, nech žije kráľ!“ Problém je, že si to okrem pár zainteresovaných politikov a pár spoločenských analytikov, ktorým to došlo, nikto iný na Slovensku neuvedomuje. Preto ľudia kričia, „preč s Dankom“ namiesto toho, aby kričali „preč s Lajčákom!“

Nikto, ani korporatívci, ani hlavnoprúdari o tom nepísali (Nový čas, iba veľmi okrajovo…). Písal o tom ruský Sputnik. Nakoniec, už to je spoľahlivý symptóm, že sa deje niečo vážne, o čo by nikto nemal vedieť. Alternatíva (Zem a Vek) to zachytila, ale vyhodnotila cez prispievateľa absolútne nedostatočne. A majorita verejnosti je informačne zase vedľa, ako tá jedľa.

A pousmiala som sa aj na jednoduchom názore novinára Daňa, ktorý vykresľuje verejnosti Lajčáka, ako obyčajného lúzra, ktorý vlastne nič neznamená. Problém je, že tento človek s partičkou okolo, vám už roky z úzadia vládnu, drahí Slováci. Ale tá partička, nie sú primárne smeráci. Tí vždy boli, iba slovenskou barličkou Lajčákovho, medzinárodného vplyvu. Lajčák vám dlhodobo vládne spolu s neoliberálmi. A na dlhý čas, sa k moci ešte len ide zabetónovať. Tentoraz na najvyššiu štátnu pozíciu a vy, drahí Slovaci, mu máte v tom ochotne pomôcť vo voľbách. Nedbám, len sa o pár rokov nestážujte, že nespoznávate vlastnú krajinu. Už dnes je zmenená takmer na nepoznanie. Tak do toho Slovač! Dovŕš to dielo skazy!

Čakala som celý týždeň, kto z „roduverných“ politikov naberie odvahu a povie o tom, čo sa v slovenskej politike deje, verejnosti pravdu („Hľadali sme desať spravodlivých. Nenašiel sa ale ani jeden…). Inými slovami, ani jediný, roduverný Slovák, nevystúpil na tribúnu a nebil na poplach. A verte mi, že ak niekedy malo stáť Slovensko v uliciach a na poplach mali biť všetky slovenské zvony, tak to malo byť v týchto dňoch. Až taká je situácia vážna.

Inu, máme celé kopy „roduverných,“ ktorí sa k roduvernosti, keď majú z toho spoločenský osoh hlási priatelia. Ale kde sú tí ľudia dnes? Poniektorí, ani nevedia, čo sa deje. Inak by sa Marakéškemu dohovoru nevenovali. To je totiž do značnej miery zástupnícka téma tiež. Marakéšky dohovor, nikdy nemal predsa podporu takmer celého politického spektra, vrátane SaS, nie iba proslovenského. Lajčák to predsa vždy vedel, že na Slovensku je táto téma nepriechodná. Tak o akej, vážnej téme to dnes živo diskutujeme? To nikomu nedošlo, že o Marakéšsku dohodu tu vôbec nejde?

Kravské lajná… Toľko k súčasnému stavu slovenskej roduvernosti.

Minulý týždeň bol Dzurinda a Demeš vo Washingtone. Demeš na pôde Wilson centra predstavoval svoju knihu. Dodnes sa Demeš o Lajčákovi na verejnosti nevyjadroval, ani jediným slovíčkom. Nepodržal Lajčáka, keď ho napadol Denník N, za finančné machinácie, pri financovaní samitu EU v Bratislave. Dnes Demeš na Lajčákovu obhajobu, mediálne ryčí, že Lajčák je predsa „niekto“ a nebude si smerákmi a ich kauzami špiniť ruky. Možno si pán Demeš iba nevšimol, že Lajčák je smerák a všetky kauzy pomáhal vyrobiť, minimálne svojou prítomnosťou v strane a podporou jej politiky. A denník N o Lajčákových prešľapoch dnes mlčí, ako hrob.

Zaujímavejšie, ale je, že Lajčáka, dnes obhajuje aj samotný Kiska. Ten istý Kiska, ktorý iba pred pár mesiacmi, chcel nekompromisne položiť vládu, ako celok, teda aj s Lajčákom. Ale viete, čo je tá, asi najzaujímavejšia „náhoda?“ Že v čase, keď Fico bojoval za svoju vládu, ako lev, tak Lajčák mlčal, sledoval celú situáciu z USA a svoju vládu nijak nebránil. O čo teda po Kuciakovej vražde, Lajčákovi išlo naozaj? Za vlastnú vládu sa totiž nijak nepostavil.

Dzurinda na pôde toho istého, Wilson centra, v tom istom čase, ako Demeš predstavoval svoju knihu dostával vyznamenanie cti. A dostával ho z rúk Teda Russella – prvého amerického veľvyslanca na Slovensku (1993-1996). Toho istého Teda Russella, ktorý kryl činnosť agentov USAID na americkom veľvyslanectve na Slovensku. Ono totiž, USAID, na Slovensku už raz bola. V roku 1992 dokonca ilegálne. Ale to už predbieham.

USAID je americká agentúra na podporu medzinárodného rozvoja (United States Agency for International Development). Založil ju ešte John F. Kennedy, na presadzovanie amerického záujmu v zahraničí a bola prítomná už vo Vietnamskej vojne.

Od vtedy sa popísalo o USAID už kadečo zaujímavé. Napríklad, že úzko spolupracuje s americkou CIA a, že bola prítomná vo vojne v Afganistane. Tiež mala svoje poverenia po ozbrojenom prevrate v Iraku a Líbii. A iba pred nedávnom, mala podľa niektorých spravodajských zdrojov organizovať ďalší neúspešný pokus o prevrat na Kube. Ale o tom inokedy.

USAID podľa stoviek zdrojov funguje tak, že nastupuje do rozvrátenej krajiny hneď po tom, ako ju prevalcujú americké vojská, prípadne lokálne, Amerike spriatelené armády – podporení pučisti a zabezpečuje cez svojich agentov s americkými diplomatickými pasmi, realizáciu amerických plánov v danom regióne. Ale to, čím sa, podľa stoviek, možno tisícov internetových článkov svetových blogerov a aktivistov, USAID absolútne vyznačuje je podpora štátnych prevratov a revolúcii v prospech amerického záujmu.

Keď si túto informáciu dáte do kontextu obdobia, kedy bola USAID na Slovensku, tak zistíte, že toto spoločenské obdobie bolo najvýznačnejšie bojom proti mečiarizmu o ktorom sa dnes ex-politici, ako napr. Dzurinda, či Demeš alebo novinári, ako Šimečka vyjadrujú, že sa im za aktívnej americkej podpory, podarilo zvrhnúť Mečiara. Nikto z nich však nepovedal, ako sa to dialo a kto to za americkú stranu organizoval. Kto to teda na Slovensku bol? Pre koho vtedy pracovali ľudia, ako bol napr. Tom Nicholson a neskôr aj jeho manželka, ktorá je dnes podpredsedníčkou NR SR? A samozrejme veľa iných osôb.

Nech to bolo akokoľvek, jedna vec zostáva faktom. USAID v tom čase, bola na Slovensku prítomná. A fakt je aj to, že po roku 1998, kedy sa podarilo zvrhnúť Mečiarov režim, sa po čase USAID zo Slovenska vyparila. O tomto, by mal písať svoje knihy Gustáv Murín, nie o nejakých nafetovaných, mafiánskych tajtrlíkoch z ulice, slúžiacim politikom. Možno potom, by mu ľudia jeho deklarovanú proslovenskosť začali viac veriť.

A teraz podstata. Viete, s kým podpísal zmluvu o spolupráci, v rovnakom čase a americkom meste (Washington), kde boli práve na návšteve aj Dzurinda s Demešom, sám minister Lajčák? Môžete dva krát hádať. Dám vám indíciu. Podpísal ju za podpory Teda Russella, ktorý iba pár hodín pred tým, počúval čítanie z knihy Demeša a vyznamenal vo Wasingtone Dzurindu medailou cti.

Nemýlite sa priatelia. Lajčák pred pár dňami, 16.novembra, podpísal bilaterálnu dohodu o spolupráci s americkou USAID. Následne o jeden deň neskôr, v najsymbolickejší slovenský dátum, 17. novembra vyhlásil, že je s tou dohodou nesmierne spokojný. Príde mi to, ako Lajčákova privátna revolúcia, lebo práve v tom týždni, začal Facebook aktívne zasahovať do slovenských prezidentských volieb, blokovaním príspevkov a podporovateľov sudcu Štefana Harabina. A to je iba „skromný“ začiatok tejto medzinárodnej, spravodajskej hry, to mi verte.

USAID s krajinami, ako Slovensko, politicky obchoduje. Akýsi politický barter, kde na konci takmer vždy, stojí niekto spoločensky odpílený. Na to je stvorená. Napríklad v Mexiku, už roky platí priebežne niektoré vývojové aktivity, aby mala v krajine aktívny politický vplyv. Využíva ho na presadzovanie vlastných záujmov a napr. v roku 2008, sa takýmto vplyvom, podarilo Američanom v Mexiku presadiť komplexnú novelu právneho systému. Samozrejme s klauzulami, ktoré zvýhodňujú v Mexiku, medzinárodné postavenie (aj) Spojených štátov, na spoluprácu amerických a mexických silových agentúr a vydávanie drogových zločincov do USA. Každý však vedel, že išlo hlavne o väčšiu kontrolu nad trhom s drogami. Obchod z drogami, totiž neklesol a medziročne, iba narastá. Aký obchod teda urobila USAID s Lajčákom na Slovensku?

Spoločnosť zaznamenáva radikálne zmeny správania sa Lajčáka už celý mesiac a je nepochybné, že ide kandidovať na prezidenta. Ale zatajovať to bude do poslednej chvíle, aby mal od všetkých pokoj. Najskôr sa totiž potrebuje zbaviť nálepky Smeru, pretože Lajčák, pôjde kandidovať, ako nezávislý, nie ako smerák. O tom som hlboko presvedčená. Preto chce odísť z vlády a následne aj so Smeru. Nie kvôli Marakéšskej dohode. Nebude totiž prezidentom, ktorý má zastupovať výhradne slovenské a už vôbec nie smerácke záujmy. Za týmto účelom bol vytiahnutý Marakéšky dohovor práve teraz. Ficova reakcia – postaviť sa proti Lajčákovmu dieťaťu – Marakéšskemu dohovoru, po Lajčákovom podpise diabolskej dohody s USAID, ktorá má napomôcť na Slovensku s prebiehajúcim Štátnym prevratom 2018, ale ešte pretým,má dostať Lajčáka do kresla, sa totiž dala predpokladateľ a zvládol by to aj priemerný spoločesnký analytik. A stalo sa. Iba o dva dni po Lajčákovom podpise dohody s USAID, Fico natočil video, kde Marakéšsku dohodu striktne odmietol. Jednoducho povedané, Lajčák je po Maďaričovi ďalší člen pravicového, smeráckeho krídla, ktorý Fica a Smer ochotne, v záujme budúcej moci zradil a postavil sa oficiálne na stranu záujmu zahraničných neoliberálov, na ktorej, iba mimochodom, neoficiálne vždy stál. Lajčák je totiž Dzurindov ale hlavne Kukanov žiak. Smer, iba Lajčák použil v období vlády Smeru, ako útočisko a výťah, do najvyššej, medzinárodnej politiky, samozrejme za protislužby. Ale tú, predsa ovládajú ľudia, ku ktorým odjakživa patrí aj Dzurinda, Demeš, či Kukan. A rozhodne nebude Lajčák posledný smerák, ktorý odíde na opačnú stranu, pretože po tom, ako sa stane prezidentom, odíde zo Smeru, so svojimi ľuďmi aj Pellegríni a ak to bude nutné, tak položí aj vládu. Jedna časť obchodu, ktorý USAID s Lajčákom uzavrela je s predpokladom, takmer rovnajúcim sa istote likvidácia politickej moci strany Smer a vládu nad Slovenskom majú prebrať neoliberáli. O druhej časti tohto paktu, si napíšeme v druhej časti tohto článku.

Americký prezident na Slovensku vám bol teda bol vybraný vo Washingtone a stane sa ním Lajčák. Stačí si ho už iba vo voľbách potvrdiť, drahá Slovač. Nemá totiž vo voľbách reálneho konkurenta. Bol tu Harabín, ktorý by Lajčáka teoreticky poraziť dokázal, ale po rozdelení proslovenských hlasov Kotlebom, to pravdepodobne nebude možné, pretože kandidátov, ako napr. Bugár, ktorý sa po prvom kole vzdá v prospech Lajčáka, bude po americkej intervencii na Slovensku viacej. A v roku 2020 sa po parlamentných voľbách pripravte, na absolútne prebratie moci neoliberálmi, pretože spoločenské postavenie Smeru bude za pomoci zahraničia deštruované do bodky rovnako, ako bolo deštruované postavenie Mečiara. A s Ficovou vládou skončí, bohužial definitívne aj spoločenské postavenie slovenskej roduvernosti.

Boh pomáhaj Slovensku

Má to jediné riešenie. Zakladám ho na fakte, že voličská základňa je natoľko roztrieštená, že do parlamentu sa môže v budúcich voľbách dostať, až 10 politických strán. Moje riešenie je však s veľkým otáznikom, pretože nech sa postaví na stranu proslovenskosti ktokoľvek, bude po novom čeliť agentúre USAID.

Nový politický subjekt stvorený z dnešných a minulých osobností, by však dokázal veľa. Ľudia sú politicky dezorientovaní a hľadajú politické osobnosti, ktoré dokážu ľudí spájať. Široká proslovenská koalícia všetkých proslovenských, aj tých najrozhnevanejších a najrozhádanejších, politických subjektov. Nový politická platforma postavená na spoločnej politike rozumu a zapálených ľuďoch s reálnou spoločenskou silou, ktorí dokážu presvedčiť voličov a získanou dôverou naštartovať hlavne nevoličov v Prezidentských voľbách 2019 a Parlamentných voľbách 2020. Ale to by sme museli začať hovoriť národu o dianí v politike aspoň základnú pravdu. Inak nikdy, Slovákov na svoju proslovenskú stranu nedostaneme.

Zabudnime na bohorovnosť. Ale hlavne prestaňme síriť slová a propagandu kohokoľvek, kto proslovenskú scénu rozdeľuje. Inak o republiku v pôvodnej podobe, možno navždy prídeme.

https://blogerskenoviny.home.blog/2018/11/24/podielal-sa-lajcak-pocas-kuciakovej-vrazdy-aj-na-priprave-odchodu-toma-nicholsona-do-kanady-cast-i/

Vyhlásenie: Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi vydavateľstva Sofian, s.r.o. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Vydavateľstvo Sofian, s.r.o. nie je zodpovedné za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Sofian, s.r.o. dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na [email protected].
UPOZORNENIE
Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

PREDPLATNÉ ZEM&VEK 2022

 

Náš časopis sa chce vymaniť z bežných stereotypov nielen svojím obsahom a spracovaním, ale aj tým, že nebude publikovať inzerciu a reklamy. K predplatnému síce neponúkame zľavy v hypermarketoch a kozmetických štúdiách, ale našim najúprimnejším poďakovaním za Vašu priazeň je rozšírenie Vášho časopisu. Ostávame aj naďalej bez akejkoľvek reklamy a preto sa nemusíme spovedať žiadnym sponzorom, inzerentom ani politickým stranám. Práve toto je jediným a skutočným kritériom nezávislosti, vďaka ktorej môžeme slúžiť iba Vám, čitateľom. Aj z tohoto dôvodu sme výlučne závislí iba na predaji a predplatnom. Srdečne ďakujeme za Vašu podporu.

 

OBJEDNAŤ PREDPLATNÉ

ZDIEĽAJTE ČLÁNOK

Leave a Reply