Foto: Facebook (spravafilm)

O slovenský film vzrastá záujem aj v zahraničí.

Niet sa čomu čudovať. Hovoríme o projekte Správa, za ktorým stojí režisér Peter Bebjak a tím zo spoločnosti DNA Production. Film bude sledovať skutočný príbeh dvoch Slovákov. Alfrédovi Wetzlerovi a Rudolfovi Vrbovi sa podarilo ujsť z koncentračného tábora. Vďaka tomu mohli odhaliť svetu, čo sa za jeho stenami skutočne deje, a tak podporili iniciatívu demokratických krajín, ktoré neskôr zachránili tisícky Židov.

Článok pokračuje pod videom ↓

Rasťo Šesták z produkčnej spoločnosti DNA prezradil, že je pre nich tento film výnimočný ako témou, tak aj spracovaním. „Som presvedčený, že je dôležité nezabúdať na hrôzy, ktoré sa v Os­vien­čime stali a takisto ne­za­bú­dať na všetky tie, na prvý pohľad nepodstatné veci, ktoré viedli k tomu, aby sa niečo také ne­ľud­ské vôbec mohlo udiať.

Režiséra Petra Bebjaka pritom môžete poznať vďaka projektom ako Čiara, Mar­hu­ľový os­trov, Čis­tič či seriál Za sklom. Pred započatím nakrúcania sa Rasťo Šesták stretol v New Yorku s Michaelom Douglasom, ktorý si dôkladne prečítal scenár k pripravovanému projektu a poskytol k nemu pár cenných poznámok a rád. Tie by sa dali perfektne zúžitkovať v prípade, že by bol film distribuovaný aj mimo Európu.

Hlavných hrdinov si vo filme zahrajú Noel Czuczor a Peter Ondrejička, no pre zachovanie autenticity sa tu objavia aj herci z Nemecka, Poľska, Českej republiky či Luxemburska. Čakanie na pripravovaný film Správa si môžete skrátiť ďalším filmom Petra Bebjaka, ktorý do našich kín dorazí už tento mesiac. Film Trhlina je pritom rovnomennou adaptáciou knižnej predlohy Jozefa Kariku.

startitup.sk
Uložiť článok

Najnovšie články