Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
VIDEO: Dramatická záchrana chlapca. Prepadol sa do rybníka
Zdielať na

VIDEO: Dramatická záchrana chlapca. Prepadol sa do rybníka

CHICAGO / Nápad prejsť sa po rybníku oľutoval 11-ročný chlapec. Tenký ľad sa po ním prelomil. Incident sa našťastie stal neďaleko obytných domov. Ich obyvatelia okamžite zavolali pomoc.

Chlapec ostal uväznený v ľadovom rybníku. Záchranári boli na brehu pri apartmánovom komplexe v Chicagu do niekoľkých minút od telefonátu na tiesňovú linku. "Bol veľmi vystrašený a triasol sa od zimy,” opisuje situáciu hasič Mike Leston.

​Záchranári museli šetriť čas. Už počas cesty si jeden z nich obliekol vodovzdorný a chladuvzdorný bezpečnostný oblek. "Chcel som ho čo najrýchlejšie odtiaľ dostať von," pokračuje Mike. 

Keď sa hasič pustil za chlapcom tenká vrstva sa aj pod ním okamžite prelomila. "Na prvý pohľad môže ľad vyzerať pevný, nie je to ale vždy skutočne tak," dodal Mike. 

Ešte predtým ako sa hasič vydal na pomoc, hodili chlapcovi plavák, ktorý ho udržal nad hladinou. Aj pomocou neho sa sám pustil oproti záchranárovi. "Snažil som sa s ním udržiavať očný kontakt a presvedčiť ho, aby vydržal nad hladinou. Celý čas komunikoval a počúval naše pokyny," vraví ďalší hasič Jay Switak. 

 Aj vďaka tomu nemali hasiči počas akcie žiadne vážnejšie komplikácie. Dieťa bolo poriadne premrznuté, lekári, ktorí ho vyšetrili ale nezistili žiadne vážnejšie poranenia.

Pod ľad sa ľahko prepadne aj zviera. Pozrite si reportáž o záchrane psíka na priehrade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy