Sagan skončil v Austrálii tretí, preteky museli skrátiť

TA3 TASR SITA
16.1.2019 07:22

Slovenský cyklista Peter Sagan z tímu Bora-hansgrohe obsadil tretie miesto v 2. etape pretekov Santos Tour Down Under v Južnej Austrálii. V záverečnom hromadnom špurte v Angastone nestačil iba na víťazného Novozélanďana Patricka Bevina (CCC Team) a domáceho Caleba Ewana (Lotto Soudal).

Bevin sa vyhupol aj na čelo priebežného poradia, Sagan za ním na ôsmej pozícii zaostáva o 11 sekúnd. Druhá etapa viedla z Norwoodu cez Barossa Valley do Angastonu a pre vysoké horúčavy ju z pôvodných 149 km skrátili o 27 km. Preteky, rovnako ako v 1. etape, poznačil hromadný pád krátko pred cieľom.

Zaplietlo sa doň viacero pretekárov, vo finiši tak špurtovalo iba torzo z hlavného balíka. Bevin na cieľovej rovinke najlepšie zareagoval na atak Luisa Leona Sancheza a v záverečných 150 m sa predral dopredu.

"Napriek dnešnému pádu v závere mám pocit, že včerajší šprint bol nebezpečnejší. Dnes tam bolo mierne stúpanie a bolo to viac o nohách. Pád nemal na mňa vplyv, udialo sa to za mnou. Mám však pocit, že niekto sa dotkol môjho zadného kolesa. Keď Luis Leon Sánchez zaútočil, zostal som za ním, ale Patrick Bevin zvíťazil celkom ľahko. Zajtra bude ťažšia etapa ako prvé dve, uvidím, čo sa bude dať spraviť. Ešte som sa nerozhodol, či do toho pôjdem v závere. Zariadim sa podľa vývoja v etape, aké budem mať šance. Preteky v Austrálii beriem najmä ako prípravu. Ak sa mi podarí vyhrať etapu, bude to fajn, ak nie, nebudem preto nahnevaný," povedal Peter Sagan, cituje ho webová stránka jeho tímu Bora-Hansgrohe.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok