Chcete byť šťastný? Začnite na sebe pracovať

Chcete byť šťastný? Začnite na sebe pracovať

 Dni plynú a vy čakáte, kedy vás poctí svojou prítomnosťou vytúžené šťastie. Sklameme vás. Pokiaľ sa správne nenaprogramujete, ozajstné šťastie nikdy nedosiahnete.

Ponúkame vám zopár tipov, ktoré vám pomôžu v dosiahnutí šťastia a spokojnosti:

- Žite pre prítomnosť! Nemajte výčitky z toho, čo bolo včera. Nebojte sa o to, čo bude zajtra. Žite pre prítomnosť.

- Naučte sa tešiť z maličkostí. Spočiatku si budete musieť radosť „nanútiť“, no neskôr bude prichádzať automaticky. Tešte sa z toho, že žijete. Vážte si všetko, čo máte. Vychutnávajte si jedlo, tešte sa z pekného oblečenia, prechádzky, lekcie angličtiny. Nie každý môže robiť to, čo robíte vy.

- Smejte sa! Smiech uvoľňuje endorfíny. Pozrite si komédiu, čítajte vtipy ... zabávajte sa. Zabehnite na diskotéku, do baru. Smiech zvýši hladinu hormónov šťastia.

- Doprajte si dostatočný spánok. Osvojte si zásady, ktoré vám zabezpečia kvalitný a primerane dlhý spánok. Unavený človek je podráždený, malátny a bez nálady.

- Umenie je povedať NIE!
Naučte sa to. Svet sa nezrúti, keď odmietnete. Robte len nevyhnutné veci. Tie ostatné počkajú. Robte to, čo vás baví a napĺňa radosťou. Budete šťastnejší.

- Venujte primerane dlhý čas pobytu na čerstvom vzduchu. Choďte do prírody, pracujte v záhradke a športujte.

- Ak vás príliš rozčuľuje politika a ekonomická situácia, nesledujte ich. Namiesto sledovania správ v televízii sa venujte rozhovoru s rodinou alebo priateľmi.

- Chýba vám doma spoločnosť. Kúpte si zvieratko. Rozveselí vás vždy, keď je vám smutno. Okrem toho, domáci maznáčik v podobe psíka, je dôvodom k pravidelnému pobytu na čerstvom vzduchu.

- Pravidelne čítajte, navštevujte múzea a galérie. Prídete na iné myšlienky a nakŕmite svoju dušu. Ak ste veriaci, zájdite do kostola alebo kaplnky.

- Pomáhajte iným. Na svete existujú milióny ľudí, ktorí sa majú tisícnásobne horšie ako vy. Staňte sa dobrovoľníkom. Zájdite do detského domova alebo domova dôchodcov.

- Robte radosť blízkym. Prekvapte blízkych milým darčekom aj vtedy, keď práve nemajú sviatok. Ich radosť zasiahne i vás.

- Počúvajte hudbu, zapáľte si sviečky, doprajte si relaxačný kúpeľ. Oddych je dôležitý.

- Pamätajte nato, že nikdy nevyhoviete všetkým. Klaďte dôraz na úzke rodinné a priateľské vzťahy. Stanovte si vo vzťahoch priority. Radšej pár ozajstných priateľov ako milión falošných.

 -mm-