Foto: Unsplash

Sotva sme stihli šťastne prežiť prvé dva týždne nového roka a už je tu varovanie o konci sveta.

Rôzne konce sveta boli hitom roku 2017, kedy sme o tieto konšpirácie zakopávali na každom rohu. Je však pekné vidieť, že niektorí náboženskí fanatici sa tohto trendu nevzdávajú ani v roku 2019. Január je obdobím, kedy sa každý z nás snaží robiť všetko preto, aby aspoň o čosi zdvihol kvalitu svojho života. Ako sa však mesiac blíži ku koncu, trpezlivosť s predsavzatiami sa blíži k istému koncu.

Krvavý mesiac na nebi

Dobrá správa však je, že ak aj nezvládnete prestať fajčiť, jesť mäso či začať cvičiť, nič sa nedeje. Koniec sveta je údajne za rohom. Už zasa. 21 januára sa na nočnej oblohe zjaví pôsobivé nebeské divadlo.

Môžeme sa tešiť na nezvyčajný vlčí krvavý Mesiac, ktorý je možné vidieť len 28-krát za storočie. Práve toto číslo však z hľadiska kresťanských fanatikov neveští nič dobré.

Unsplash

Pastor John Hagee, ktorý je autorom knihy Štyri krvavé Mesiace uvádza: „Niečo sa zmení“. Ďalej naznačuje, že tento Mesiac by mal byť naplnením biblického proroctva. Tvrdí, že na krvavý Mesiac počas zatmenia referuje aj Biblia.

A to konkrétne v Knihe proroka Joela 2:31: „Slnko sa obráti na tmu a Mesiac na krv, prv ako príde deň Hospodinov, veľký a strašný.

Pixabay

Najväčším podporovateľom proroctva krvavého Mesiaca má byť teológ Paul Begley z americkej Indiany. Ten však na celú situáciu s proroctvom reaguje prekvapivo umiernene. Hovorí, že odpoveď na otázku, či je krvavý Mesiac predzvesťou záhuby, je áno. Dodáva však, že ide o znamenie pre Ameriku, ktorá zohráva hlavnú úlohu v Izraeli. „Musíme doviesť blízky východ k mieru,“ hovorí Begley.

Je to určite zaujímavý výklad a pochovanie vojnového konfliktu rozhodne nie je zlý nápad. Slová teológa však hovoria jasne. Musíme sa vrátiť k predsavzatiam a skúsiť ich dotiahnuť. Ale kto vie… možno už o pár týždňov tu bude ďalší koniec sveta.

ladbible.com
Uložiť článok

Najnovšie články