Cestovanie

Trenčiansky hrad vlani navštívil rekordný počet ľudí

"K nárastu návštevnosti prispeli i nové expozície. "

TASR, 15. januára 2019 10:00
Trenčiansky hrad Foto: TASR/Radovan Stoklasa
Trenčiansky hrad navštívilo v minulom roku rekordných 136.162 osôb, návštevnosť má stúpajúcu tendenciu už niekoľko rokov. Najviac turistov hrad navštívilo v júli a auguste. Informovala o tom Alžbeta Brieda Holubková z oddelenia marketingu a komunikácie Trenčianskeho múzea v Trenčíne.

Zaujali rozprávky i výstava vláčikov

"Medzi najzaujímavejšie a návštevnícky najúspešnejšie podujatia za minulý rok môžeme spomenúť akcie, ako Rozprávková cesta M. Čáka, júlové pozorovanie zatmenia Mesiaca, Čerti na Trenčianskom hrade či letný dobový tábor. Spomedzi výstav je to predovšetkým výstava hračiek, výstava vláčikov či osudových osmičiek Trenčína, kde Trenčianske múzeum odprezentovalo nový model diorámy bitky pri Trenčíne v roku 1708," informovala Brieda Holubková.

Najväčšou atrakciou je Katov dom

K najnavštevovanejším objektom Trenčianskeho múzea patril Katov dom, ktorý navštívilo 6308 osôb (medziročný nárast o 60 percent), a Karner sv. Michala s počtom návštevníkov 3750 osôb, kde návštevnosť stúpla medziročne o viac ako 116 percent.

K nárastu návštevnosti prispeli i nové expozície. V priestoroch Katovho domu môžu návštevníci vidieť expozície venované katovi - majstrovi spravodlivosti, remeslám a cechom, alebo ukážku mestského bývania z prelomu 19. a 20. storočia. Rovnako architektonicky príťažlivý interiér Karneru sv. Michala a jeho vnútorná expozícia sú lákadlom pre návštevníkov.

Návštevnosť stále stúpa

"Veríme, že pripravované akcie, výstavy, prednášky a pedagogické programy pre jednotlivé objekty v správe Trenčianskeho múzea nesklamú návštevníkov ani v tomto roku, tematicky zaujmú verejnosť a budú lákadlom i naďalej," doplnil riaditeľ Trenčianskeho múzea Peter Martinisko s tým, že celková návštevnosť všetkých subjektov Trenčianskeho múzea v Trenčíne medziročne stúpla o viac ako 10.000 návštevníkov na 159.047 osôb.

Komentáre