Moskovské múzeum vystavuje šperky zo série "Vojna a mier" BBC

NETKY.SK • 14 Január 2019, 21:52 • 2 min
Moskovské múzeum vystavuje šperky zo série "Vojna a mier" BBC

MOSKVA - Ruské štátne historické múzeum uskutoční výstavu v roku 2019, v ktorej budú vystavené šperky určené špeciálne pre natáčanie televíznych seriálov BBC "War and Peace".

slovakia

left justify in out

V múzeu sa bude konať aj výstava s názvom "Faberge a Court Jewelers", povedal Alexey Levykin, riaditeľ Štátneho historického múzea v rozhovore pre TASS.

 

"Na jar budú fanúšikovia šperkov vidieť zbierku drahokamov vytvorených pre významnú sériu BBC "Vojna a pokoj". Diela klenotníctva Petra Aksenova budú vystavené v ruskom Múzeu vlasteneckej vojny z roku 1812," povedal Levykin.


Koncom tohto roka plánuje Štátne historické múzeum organizovať výstavu nazvanú "Faberg a súdni klenotníci".

 

 

"Meno Carla Fabergea, dodávateľa Ruského cisárskeho súdu a mnohých ďalších európskych súdov, je známe na celom svete. Naše múzeum nikdy neukázalo rozmanitú zbierku diel produkovaných jeho slávnou spoločnosťou v plnom rozsahu.Takže po prvýkrát , bude táto expozícia kombinovať rôzne veci: veci z cisárskych palácov, pamätníky, šperky a diela vyrobené v rôznych štýloch," povedal riaditeľ múzea.


Podľa neho bude zbierka tohtoročným ústredným bodom výstavy a najbohatšia zbierka historického múzea. 


V zámorských projektoch sa Levykin zmienil o výstave s názvom "Poklady starovekej Číny" a poznamenal, že "v histórii Číny je významným dátumom rok 2019. Ide o 70. výročie Čínskej ľudovej republiky a 70. výročie založenia diplomatických vzťahov s našou krajinou," dodal. Vedúce múzeá v Číne sa na projekte zúčastnia. Slávna terakotová armáda, nájdená v hrobe cisára Qina Shi Huanga, bude opäť vystavená v Moskve.

 

Historická dráma "Vojna a mier"

 

Britský mini-seriál "Vojna a mier", ktorý sa skladá zo šiestich epizód, premiéru na BBC mal 3. januára 2016. Andrew Davis napísal adaptáciu legendárneho románu Lea Tolstého, ktorý hral Paul Dana (ako Pierre Bezukhov), Lily James (ako Natasha Rostova) a James Norton (ako Andrei Bolkonsky). Niektoré scény boli natočené v Petrohradskom paláci a v Gatchine.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona