Čo potrebuje dôchodca, ak chce vlakmi cestovať zadarmo? Železniciam stačí predložiť toto potvrdenie

NETKY.SK • 10 Január 2019, 09:22 • 2 min
Čo potrebuje dôchodca, ak chce vlakmi cestovať zadarmo? Železniciam stačí predložiť toto potvrdenie

BRATISLAVA - Pre bezplatné cestovanie vlakom dôchodcami treba železničnej spoločnosti predložiť potvrdenie o poberaní dôchodku. Nejde o jeho výšku, ale o potvrdenie skutočnosti, že dôchodca poberá dôchodok.

slovakia

left justify in out

"Takéto potvrdenie vyhotovuje Sociálna poisťovňa na požiadanie. Vystaví ho na počkanie, nie je preto potrebné žiadať potvrdenie listom prostredníctvom pošty, nakoľko ide o zdĺhavú formu. Najrýchlejšie takéto potvrdenie dôchodca získa návštevou ktorejkoľvek pobočky poisťovne, ktorá nemusí byť miestne príslušná podľa trvalého pobytu, alebo v Informačno-poradenskom centre ústredia Sociálnej poisťovne," radí hovorca poisťovne Peter Višváder.

 

img

Zdroj: Pixabay

 

Potvrdenie o poberaní dôchodku je tiež možné žiadať telefonicky na bezplatnej linke Sociálnej poisťovne, elektronicky prostredníctvom formulára pre otázky na webovej stránke poisťovne www.socpoist.sk, prípadne prostredníctvom elektronickej adresy podatelna@socpoist.sk. V takomto prípade bude potvrdenie zaslané dôchodcovi na adresu domov do troch dní. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies