VIDEO 36. ročník Vianočného benefičného koncertu Úsmev ako dar

NETKY.SK • 24 December 2018, 10:00 • 2 min
VIDEO 36. ročník Vianočného benefičného koncertu Úsmev ako dar

BRATISLAVA- Prostredníctvom Vianočného benefičného koncertu sa snaží Úsmev ako dar vniesť do životov detí z detských domovov, ale i krízových centier a náhradných rodín hlavne pocit spolupatričnosti, tento rok združenie zorganizovalo už 36. ročník.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Počas najkrajších sviatkov v roku sú zvyky v každom regióne Slovenska trochu iné. Deti z detských domovov však spája jeden. Spoločne si sadajú k televíznym obrazovkám, aby si pri ozdobených stromčekoch pozreli vystúpenia obľúbených spevákov, hudobných skupín či moderátorov, ktoré im ako špeciálny darček pravidelne prináša organizácia Úsmev ako dar.

 

"Pre nás je koncert nielen pomyselnou, ale doslova čerešničkou na torte, ktorou uzatvárame rok. Navyše jeho vysielanie práve v najkrajší deň v roku nám umožňuje už desaťročia šíriť myšlienku o tom, aké je dôležité, aby deti vyrastali s pocitom bezpečia a v kruhu príbuzných či blízkych osôb. Zvyšujeme povedomie o tom, že je nevyhnutné pracovať s rodinami v kríze, kým ešte nie je neskoro," hovorí Kristína Móriová, koordinátorka projektov Úsmevu ako dar.

 

Vianočný benefičný koncert je v období adventu výnimočnou udalosťou aj pre známe osobnosti. "Jedna múdra veta hovorí, že človek sa šťastným stáva vtedy, ak urobí šťastným niekoho druhého. Rád som prijal pozvanie vystúpiť pre detičky z detských domovov. Viem, že ich život nie je jednoduchý a idylický. Ak však aspoň nachvíľu vyčaríme na ich tvárach úsmev a radosť, potom budeme šťastní aj my,“ spresnil muzikant Ondrej Kandráč.

 

O javisko sa podelil napríklad so Celeste Buckingham, Emmou Drobnou, Dominikou Mirgovou, Majkom Spiritom, Egom a skupinami Gladiátor, Peter Bič Project, S hudbou vesmírnou. Z moderátorov to boli Katka Brychtová, Soňa Müllerová, Peter Marcin či Juraj Bača. Ale ruku k dielu priložili aj "domováci“.

 

Úsmev ako dar môžete podporiť aj vy tým, že si pozriete Vianočný benefičný koncert na Štedrý deň na Jednotke o 11:55 hod.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lucia Fabova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona