StoryEditor

Ples v opere 2019: Spoločenská udalosť sezóny začala. Pozrite si prvé príchody aj honosné róby

12.01.2019, 17:47
Autor:
ipip
Už dnes sa v historickej budove SND stretne 300 párov významných osobností z oblasti vedy, medicíny, kultúry, športu, politiky a tretieho sektora. Ich príchody si môžete pozrieť naživo.

Brány 19. ročníka Plesu v opere sú otvorené a prví hostia už prekročili prah historickej budovy Slovenského národného divadla. Po prvýkrát sa pritom úlohy vítania hostí po boku zástupcu hostiteľa plesu ujala žena.

V tomto roku stála počas vítania hostí po boku zástupcu hostiteľa Pavla Lančariča, odchádzajúceho generálneho riaditeľa a predsedu predstavenstva spoločnosti Orange Slovensko po prvýkrát žena, riaditeľka Plesu v opere Andrea Cocherová.

„S radosťou som sa ujala tejto úlohy a je pre mňa cťou osobne privítať vzácnych hostí, vďaka ktorým môže Ples v opere každoročne naplniť svoj dobročinný rozmer,“ vyjadrila sa Andrea Cocherová.

Devätnásty ročník sa nesie v znamení pomoci deťom so zdravotným znevýhodnením a podpory ich práva na rovnocennú šancu na plnohodnotné vzdelanie. Dobročinný Ples v opere po devätnásty raz otvoril plesovú sezónu na Slovensku. Zúčastňuje sa ho tristo párov spomedzi významných osobností kultúrneho, spoločenského či hospodárskeho života.

Príchody osobností na najočakávanejšiu spoločenskú udalosť sezóny si pozrite vo videu:

Poslaním jednej z najväčších dobročinných udalostí je prostredníctvom finančného výťažku opätovne podporiť program inkluzívneho vzdelávania detí so zdravotným znevýhodnením a prispieť tak k ich rovnocennému prístupu k vzdelaniu.

„Podpora našich vzácnych hostí nás každý rok utvrdzuje v tom, aký hlboký zmysel má toto dobročinné podujatie,“ povedal Pavol Lančarič. Nad aktuálnym ročníkom jedného z najvýznamnejších dobročinných spoločenských podujatí na Slovensku prevzal záštitu prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska.

Ples otvorila Rapsódia šťastia, moderátorkou je Lucia Hurajová

Témou 19. ročníka Plesu v opere – rapsódia šťastia. Úvodný ceremoniál je postavený na zvukoch tela, vokáloch a rytmike v podaní piatich sólistov a doplnený o prvky ako step či body drumming v podaní zoskupenia Project Wings pod vedením talentovanej Britky Carli Jefferson.

Režisérkou podujatia je Jana Burkiewicz a o hudobnú dramaturgiu sa postaral Oskar Rózsa. Zaujímavosťou je, že úvod Plesu v opere bude netradične patriť len vokálom a zvukom vytvoreným netradičnou formou.

Otvárací valčík dobročinného Plesu v opere, ale aj celej plesovej sezóny na Slovensku, prebieha tradične v podaní tanečníkov Interklubu Madit

Devätnásty ročník dobročinného Plesu v opere moderuje známa herečka Lucia Hurajová, ktorá ma za sebou desiatky seriálových, filmových ale aj divadelných postáv.

Niektoré z osobností, ktoré sa na dnešnom Plese v opere zúčastnia, zverejnili na sociálnych sieťach prvé fotografie svojich rób:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

SND satnovka

Príspevok, ktorý zdieľa Boris Kollar (@kollarboris),

Na tohtoročnom dobročinnom Ples v opere oceňuje najmä podporu inkluzívneho vzdelávania detí so zdravotným znevýhodnením. Uplynulé roky venoval Ples v opere celý výťažok najmä na podporu detí so zdravotnými problémami a znevýhodneniami. Od roku 2010 dobročinný Ples v opere rozdelil 1,8 milióna eur.

01 - Modified: 2019-01-09 08:10:25 - Feat.: 0 - Title: Plesová sezóna je na spadnutie: odborníčka radí, čomu sa vyhnúť, aby sme sa nestrápnili 02 - Modified: 2019-01-10 11:46:47 - Feat.: 0 - Title: Lyžiar Miroslav Haraus aj „Evelyn“ Kramerová: Prečítajte si, kto na Plese v opere zažije premiéru
01 - Modified: 2024-04-26 09:54:08 - Feat.: - Title: Granty z Únie a Nórska podporili kultúrne pamiatky sumou 23 miliónov eur 02 - Modified: 2024-04-24 14:00:00 - Feat.: - Title: "Rýchla smrť" seriálovej adaptácie obľúbenej knihy a hry? Piata séria Zaklínača bude poslednou, sľúbil Netflix 03 - Modified: 2024-04-24 10:28:08 - Feat.: - Title: Príspevok pre Fond na podporu kultúry národnostných menšín by sa mal zvýšiť 04 - Modified: 2024-04-24 08:55:55 - Feat.: - Title: Na scénu Opery SND sa vracia Smetanova Predaná nevesta 05 - Modified: 2024-04-23 22:00:00 - Feat.: - Title: Ťažké časy v paláci: Čo vieme o skutočnom zákulisií ochorenia kráľa Karol III. a princeznej Kate?
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 12:23