Benátky nepotešia turistov. Zavádzajú vstupný poplatok

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Carnival 411494_960_720.jpg

Turistická daň nie je novinkou, no pre Benátky platí od začiatku tohto roka. Toto obľúbené talianske mesto dlhodobo bojuje s enormným návalom turistov, a aj toto je jedna z možností ako tomu predchádzať. Cieľom je predovšetkým zabezpečiť udržateľný cestovný ruch, ktorý bude dbať v prvom rade na záujmy obyvateľov. 

Sicílska sopka Etna sa opäť prebudila

Nespokojní občania bojovali za svoje práva a vyšli minulý rok do ulíc, na protest proti turistickému priemyslu. Hromadná turistika a vyľudňovanie sú problémom, ktorý ich trápi azda najviac. V čase hlavnej turistickej sezóny sú niektoré úzke uličky takmer nepriechodné. Zatiaľ nie je úplne jasné, akým spôsobom sa bude poplatok vyberať – predpokladá sa, že by sa mohol vyberať pri vstupe na výletné lode či v autobusoch, ktoré privážajú turistov do centra mesta.

Nová podmienka platenia dane sa dotkne všetkých turistov, aj tých, ktorí v meste neplánujú prespať. Výška poplatku sa môže pohybovať od 2-5 eur, no v čase hlavnej turistickej sezóny sa môže vyšplhať až na 10 eur. Nové opatrenie má umožniť lepšie spravovať mesto a umožniť Benátčanom dôstojnejšie žiť.

Canal 1209808_960_720.jpg
https://pixabay.com/sk/kan%C3%A1l-ben%C3%A1tky-taliansko-voda-rieka-1209808/
Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať