13 najočakávanejších kinofilmov roka 2019
6.1.2019 12:00
akt. 10.12.2019 06:10

13 najočakávanejších kinofilmov roka 2019

Film Captain Marvel Zdroj: FB @CaptainMarvelOfficial
Uložiť článok
Robíte si už dnes plány na tento rok a nechcete, aby vám unikli premiéry tých najlepších filmových hitov? Nasledujúce riadky vám uľahčia situáciu.

Serenity - Slovenská premiéra: 31. január 2019

Už posledný januárový deň sa môžeme tešiť na herecký koncert dvojice Matthew McConaughey a Anne Hathawayová, ktorí už majú za sebou spoločné účinkovanie vo výbornej sci-fi drama Interstellar.

V novinke Serenity stvárňujú bývalých manželov, ktorí k sebe opäť „nájdu” cestu prostredníctvom netradičnej prosby exmanželky: aby jej niekdajší muž zavraždil jej súčasného manžela, ktorý má týrať ju aj jej dieťa.

Chaos Walking - Česká premiéra: 28. február 2019

Koniec februára zase bude patriť premiéra sci-fi dráme Chaos Walking, pod ktorú sa režijne podpísal Doug Liman, ktorý už v snímke Na hrane zajtrajška presvedčil, že s týmto žánrom si vie poradiť veľmi dobre.

Do tejto novinky Liman zlákal prvotriednych hercov ako Mads Mikkelsen, Demián Bichir, Tom Holland, David Oyelowo či Daisy Ridley. Tí všetci tak naznačujú, že príbeh o mužovi, ktorý bol presvedčený o vyhynutí ženského pokolenia až kým nestretne záhadné dievča, prinesie viac než len premiernú popcornovú zábavu.

Slovenská premiéra zatiaľ nie je uvedená, ale dá sa očakávať, že sa bude kryť s tou českou.

Captain Marvel - Slovenská premiéra: 7. marec 2019

Očakávanou novinkou nielen medzi fanúšikmi komiksových filmov je Captain Marvel, ktorá prinesie prvýkrát samostatnú snímku o ženskej hrdinke. Do hlavnej úlohy tvorcovia obsadili jednu z najtalentovanejších herečiek súčasnosti Brie Larsen a do vedľajších úloh obsadili tiež známe mená ako Samuel L. Jacskon či Jude Law.

Štúdio Marvel nás prenesie v čase do 90. rokov minulého storočia, kedy sa Zem nachádza nedobrovoľne ocitá vo vojne medzi dvoma mimozemskými národmi.  Zdá sa, že jediný, kto môže ľudstvo zachrániť je práve superhrdinka Carol Denversová alias Captain Marvel.

Greyhound - Slovenská premiéra: 21. marec 2019

Keď sa povie Tom Hanks a vojnová dráma, mnohým priaznivcom automaticky vyskočí spomienka na megafilm režiséra Stevena Spielberga Zachráňte vojaka Ryana, kde Hanks hral jednu z kľúčových úloh.

V marci však Hanks príde s novinkou v tomto žánri s názvom Greyhound. Na bojisko II. svetovej vojny vyšle okrem seba aj Elisabeth Shueovú

Avengers: Endgame - Slovenská premiéra: 25.apríl 2019

V apríli sa konečne dočkajú tí diváci, ktorí doteraz nedokázali rozdýchať koniec veľkofilmu Avengers: Infinity War. Tá konči potom, ako zloduch Tanos doslova rozprášil polovicu ľudstva, vrátane mnohých superhrdinov.

A práve tu sa začína Avengers: Endgame, ktorého bližšiu zápletku tvorcovia stále držia v tajnosti.

Rocketman - Slovenská premiéra: 30. máj 2019

Potom, čo tento rok kiná ovládla Quennmánia vďaka snímke Bohamian Rhapsody, budúci rok niečo podobné môžeme očakávať vďaka filmu Rocketman.

Ten je životným príbehom britského speváka Eltona Johna, ktorého stvárni mladá hviezdička Taron Egerton. Spoločnosť na plátne mu bude robiť aj Bryce Dallas Howard či Richard Madden.

Spider-Man: Far From Home - Slovenská premiéra: 4. júl 2019

Aj v júli sa môžeme tešiť na novú marvelovku, ktorá nadviaže na už spomínaný titul Avengers: Endgame.

Novinka Spider-Man: Far frome Home začína pomerne neškodne, keď Peter Parker vyrazí na výlet do Európy spolu so svojimi kamarátmi, aby tu prežili letné prázdniny. Jeho plány zostanú však len plánmi potom, čo zloduch Mysterio jeho priateľov unesie.

Toy Story 4 - Slovenská premiéra: 8. august 2019

Letné horúčavy budeme môcť prečkať aj pri novinky Toy Story 4. Nielen malí diváci sa môžu tešiť na už legendárne známe postavičky na čele s kovbojom Woodym, ale aj na novica Forkyho. Tí všetci sa rozhodnú, že chcú spoznať svet a tak vyrazia na cestu plnú dobrodružstiev a nepoznaných nástrah.

Once Upon a Time in Hollywood - Slovenská premiéra: 8. august 2019

V rovnaký deň by mala mať slovenskú premiéru aj novinka kultového režiséra Quentina Tarantina s názvom Once Upon a Time in Hollywood.

V príbehu odohrávajúcom sa na konci 60. rokov minulého storočia sa stretli dve herecké esá - Leonardo DiCaprio a Brad Pitt, ktorí sa pretĺkajú americkým Los Angeles v čase, keď titulky novín zapĺňali beštiálne vraždy rodiny Mansonovcov.

Joker - Slovenská premiéra: 3. október 2019

Ďalšou šancou ukázať svetu, že nielen štúdio Marvel vie nakrúcať vydarené filmy podľa komiksov, dostane DC Comics v novinke Joker.

Už s názvu je jasné, že hlavnou postavou bude zločinec Arthur Fleck, prezývaný aj Joker. Muža, ktorý spoločnosťou vytlačený na jej okraj si tentokrát zahral Joaquin Phoenix.

The Woman in the Window - Slovenská premiéra: 17. október 2019

Amy Adamsová, Julianne Moorová a Gary Oldman sa stretnú v dráme The Woman in The Window, ktorú režíroval uznávaný britský režisér Joe Wright.

Vo filme, ktorý vznikol na základe knižnej predlohy spisovateľa A.J. Finna, budeme svedkami mnohých násilných činov, ktoré sleduje hlavná hrdinka spoza svojho okna. Aj tak sa snaží tráviť svoj čas, keďže jej psychická porucha jej bráni vyjsť za prah svojho bytu.

Ľadové kráľovstvo 2 - Slovenská premiéra: 21. november 2019

V novembri budú kinám opäť kraľovať princezná Anna a kráľovna Elsa v pokračovaní známeho animovaného hitu Ľadové kráľovstvo 2. Spolu s Olafom a Kristoffom sa rozhodnú podstúpiť nebezpečnú cestu lesom, aby zistili, čo je pravdy na dávnej legende o ich kráľovstve.

Star Wars IX - Slovenská premiéra: 19. december 2019

Ešte pred Štedrým dňom dostanú veľký darček priaznivci filmovej série Hviezdne vojny. Režisér J.J. Abrams totiž konečne uvedie deviatú časť, ktorá má zavŕšiť príbehy hrdinov v najnovšej trilógii. Zatiaľ je známe len to, že Abrams si sadol nielen na režisérsku stoličku, ale napísal aj scenár.

Pridajte si Aktuality do svojho kanála správ Google.