Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Fašírky z červenej šošovice

Fašírky z červenej šošovice

Toto detské jedlo vzniklo z dospeláckej verzie, ktorá sa od neho líši vlastne iba dochutením a tým, že sa vypráža na oleji. Detská verzia je jemnejšia a pečie sa v rúre, no je takisto chutná a šikovná - ako všetko, čo sa dá chytiť do ruky. V takejto podobe sú placky vhodné od 2 rokov, ale ak vynecháte cibuľu a cesnak, tak pokojne od roka a pol.

  • Čas varenia 30 minút 155°C
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

2 ks  mrkva
100 g  červená šošovica
1  vajce
 kúsok cibule alebo 1 jarná
1  strúčik cesnaku
1 ČL  nasekaná petržlenová vňať
3-4 PL  ovsené vločky
 štipka soli
 olivový olej

Postup prípravy

Mrkvu zvlášť uparíme domäkka. Nastrúhame ju do misky. Šošovicu prepláchneme, prípadne aj na nejaký čas namočíme, a uvaríme s trochou rasce. Zlejeme vodu (aj pritlačíme v sitku, aby prebytočná tekutina odtiekla) a premiešame ju s mrkvou. Pridáme vajce, štipku soli, nasekanú petržlenovú vňať, nastrúhanú cibuľu a cesnak a konzistenciu doladíme pomletými ovsenými vločkami.

Necháme chvíľu odstáť. Potom tvarujeme karbonátky - hrubšie placky. Potrieme ich olejom a ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.

Asi v polovici pečenia, keď už sa dajú placky oddeliť od papiera alebo silikónovej podložky (ja pečiem na takej) ich môžeme obrátiť na druhú stranu.

 

Tip: Z tohto množstva vyjde cca 14 placiek, čo je na dieťa veľa, takže časť môžete dať ešte pred pečením zamraziť. Alebo urobte niekoľko placiek a potom do zvyšnej hmoty pridajte ešte 1 strúčik cesnaku, rímsku rascu a dosoľte. A to bude porcia pre vás. ;)

29. 12. 2018 20:57

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

Recepty pre deti

Blog môžeš sa vydávať

V tejto sekcii nájdete recepty pre deti cca od 1 roka, keď už kašovité príkrmy začínajú striedať jedlá podobné dospeláckym. Až vtedy varenie konečne začína byť zábava. A niekedy aj výzva, keď sa snažíte do vášho batoľaťa natlačiť napríklad zeleninu, kým ono by vyžilo z ryže a banánu. Recepty vychádzajú z toho, čo je vhodné a zdravé pre maličké deťúrence. Držia sa týchto zásad:

- žiadny cukor ani iné sladidlá
- ľahko stráviteľné, nie prekombinované jedlá
- hlavne lokálne potraviny, minimum exotiky a potenciálnych alergénov

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty