Dobré noviny
Tesla zvýšila produkciu áut Model 3 v ostatnom kvartáli dvojnásobne
TASR
TASR

Tesla zvýšila produkciu áut Model 3 v ostatnom kvartáli dvojnásobne

Ilustračné foto.
Ilustračné foto. — Foto: TASR/AP

Spolu s autami Model S a X dosiahla produkcia Tesly v 3. štvrťroku 80.142 vozidiel.

Tokio 2. októbra (TASR) - Americká automobilka Tesla zverejnila za 3. kvartál pozitívne údaje ohľadne produkcie kľúčového elektromobilu Model 3, ako aj celkovej produkcie. Horšie boli len výsledky za posledný septembrový týždeň, ktorými firma svoj produkčný cieľ v prípade áut Model 3 nesplnila.

Tesla v utorok oznámila, že za 3. kvartál vyrobila 53.239 vozidiel Model 3, čo je v súlade s plánom firmy. Ten počíta, že kvartálne vyrobí od 50.000 do 55.000 týchto vozidiel. Navyše produkcia za 3. kvartál je takmer dvakrát vyššia než v 2. štvrťroku.

Spolu s autami Model S a X dosiahla produkcia Tesly v 3. štvrťroku 80.142 vozidiel. Aj v tomto smere spoločnosť vysoko prekonala objem produkcie z predchádzajúceho štvrťroka, keď výrobu medzikvartálne zvýšila približne o 50 %. Produkcia samotných áut Model S a Model X (26.903 vyrobených vozidiel) bola mierne lepšia než v 2. kvartáli a v súlade s prognózou.

Menej úspešná bola Tesla v prípade produkcie vozidiel Model 3 za posledný týždeň 3. štvrťroka. Za posledných sedem septembrových dní vyrobila vyše 5300 áut Model 3 a zaostala tak za svojím cieľom vyrábať týždenne 6000 týchto vozidiel.

Firma zároveň upozornila na riziko 40-percentných dovozných ciel v Číne v dôsledku pokračujúcej obchodnej vojny medzi Pekingom a Washingtonom. Spoločnosť dodala, že z tohto dôvodu urýchľuje výstavbu svojho závodu v Šanghaji, ktorý by jej mal pomôcť problém s dovoznými clami riešiť.

Už ste čítali?