Potraviny, ktoré škodia vašim zubom

Je mnoho vplyvov, ktoré majú negatívny dopad na vaše zuby. Preventívna zubná prehliadka vám však môže pomôcť viac, ako by ste si mysleli. Okrem kontroly vášho chrupu vám zubár dá cenné rady, ako sa chrániť pred každodennými nástrahami.

Správna strava patrí medzi faktory, ktoré ovplyvňujú kvalitu vašich zubov. Medzi potraviny, ktoré majú negatívny dopad na vaše zuby patria hlavne citrusové ovocie, ktoré vďaka kyslosti môže poškodiť zubnú sklovinu. Na tú negatívne vplývajú aj sýtené nápoje,  či už sladené alebo nesladené. Rovnako nepriaznivo na zubnú sklovinu vplývajú káva, čaj a hlavne červené víno. Ak si doprajete k hlavnému jedlu kyslé uhorky, mali by ste vedieť, že dokonca aj tie môžu zničiť vašu zubnú sklovinu. No a v neposlednom rade sú to sladkosti, ktoré môžu ľahko spôsobiť zubný kaz.

Ako prevencia voči povlaku a zubnému kameňu je potrebné pravidelne podstupovať dentálnu hygienu. Ak ste však nespokojný aj s farbou vašich zubov, skúste bielenie zubov. To vám zaručene rozžiari váš úsmev.

About the author