Štýlová tieniaca technika, ktorú využijete najmä cez leto

0
2839

Najväčším nepriateľom bytov a rodinných domov v letných mesiacoch sú bezpochyby agresívne slnečné lúče. Dôsledkom globálneho otepľovania bývajú letá z roka na rok teplejšie, čo rozhodne nezvládajú dobre starší ľudia a malé deti. Skôr, ako sa leto naplno prejaví aj v našich končinách, kúpte si kvalitnú tieniacu techniku a zabezpečte si vo vnútri príjemnú klímu.

Moderné screenové rolety

Medzi najvyhľadávanejšie a zároveň najkvalitnejšie tieniace techniky môžeme bez mihnutia oka zaradiť screenové rolety. Screenové rolety sú, pre lepšiu predstavivosť, látkové vonkajšie rolety, ktoré najskôr slúžili najmä ako tienenie veľkých presklených plôch. Ochránia interiér pred agresívnymi slnečnými lúčmi, ale vďaka redšie tkanej látke nebude váš interiér ukrátený o svetlo z  exteriéru. Poskytnú vám komfort po akom ste túžili a mali ste ho jedine v podzemných pivniciach.

Chráňte interiér vášho domova a kúpte si čím skôr moderné štýlové screenové rolety. Ani ten najsilnejší vietor ich nemôže zničiť.

Pergoly

Ak chcete obytný priestor prepojiť s terasou, ideálnym riešením bude pre vás inštalácia modernej a hlavne dostatočne veľkej pergoly. Vybrať si môžete z hliníkových pergol alebo z drevených pergol. Pri oboch ale máte istotu, že vás slnko nespáli.

Prepojte interiér s exteriérom a trávte čas práve v týchto priestoroch. Pergoly vás ochránia pred slnkom, dažďom a vetrom. Ak si do tohto priestoru donesiete pohodlný ratanový nábytok a elektrický krb, nič vám už nebude brániť v tom, aby ste v týchto priestoroch strávili celý deň.

Ďalej od žumpy

Ak nemáte prípojku na kanalizáciu a uvažujete nad novým ešte lepším septikom, umiestnite si ho čo najďalej od tejto terasy krytej pergolou. Predsa len, určite by sa vám nepáčilo, keby ste pri posedení s priateľmi a grilovačke pozerali priamo na septik. Keď tak, tento priestor si oddeľte živým plotom – odporúčame živý plot z fotínií alebo z brečtanu.