Zvýraznite obývačku štýlovými dekoráciami

0
2036

Aj vy ste na internete hľadali inšpirácie, ako skrášliť miestnosť, kde sa stretávate s celou rodinou a prijímate v nej návštevy? Ak sa vám doposiaľ nepodarilo nič nájsť, nič sa nedeje, pretože my vám poradíme, aké dekorácie vyberať a že niektoré si dokonca dokážete vyrobiť aj svojpomocne.

Vázy z klasických zaváraninových pohárov

Aj vám prišla kúpa novej vázy zbytočná a hľadali ste iný spôsob, ako „uskladniť“ kvety? Máme pre vás jeden skvelý tip. Ak radi zavárate a máte doma zopár prázdnych zaváraninových pohárov (čistých bez etikiet), kúpte si kvalitné jutové stuhy, farby na sklo a vytvorte si peknú vázu svojpomocne za pár drobných. Nemusíte zbytočne utrácať peniaze za krištáľové vázy, ktorých ceny sú extrémne vysoké a vytvorte si peknú a zároveň štýlovú vázu. Umiestnite ju na konferenčný stolík, alebo na nábytok na mieru, ktorý sa vám zdal pre danú miestnosť netypických rozmerov najideálnejší. Pokojne môžete použiť aj fľaše z vína alebo luxusnejšieho drahšieho alkoholu.

Do týchto váz umiestňujte vŕbové konáre, na ktoré môžete vešať háčkované alebo drevené dekorácie rôznych tvarov a vzorov. Vázu neumiestňujte na miesta, kde by ste ju mohli zhodiť – napríklad na parapety. Ak ale disponujete širšími parapetami a namiesto závesov používate rolety, vázy môžete umiestňovať aj tam. Na tieto parapety skôr dávajte živé kvety – fikus, svokrin jazyk, sukulenty.

„Spomienkový obraz“ a fotokoláž

Ak chcete priestor trošku oživiť, nič lepšie ako vlastné fotografie nemôžete vymyslieť. Skúste si z drevených dosiek vytvoriť drevený rám. Po celej dĺžke rámu si nabite klince a tie potom pospájajte špagátom. Vytvorte si niečo podobné ako pavučinu, na ktorú budete pomocou drevených štipcov vešať fotografie. Každý sa pri tejto novej dekorácii pozastaví, pretože to bude niečo osobné, niečo, čo vystihujete celú vašu rodinu. Ak sa vám tento nápad nepozdáva, určite sa vám ale bude pozdávať fotokoláž na plátne z vlastných fotiek. Tú umiestnite nad sedačku. Tam krásne vynikne.

Drevený rám s fotografiami umiestňujte na hluché miesto na stene – pri stojacej lampe. Dávajte si však pozor, aby bol obraz umiestnený ďalej od zárubní s dverami. Pri otváraní dverí by ste ho mohli poškodiť.