MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


V Michalovciach otvorili triedu budúcnosti


Nachádza sa na Základnej škole Pavla Horova v Michalovciach. Trieda je rozdelená na pracovnú, relaxačnú, kreatívnu a prírodnú zónu.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



"Naša škola je dlhodobo nositeľom inovácií. Za posledné obdobie spomeniem zavedenie Vysoko efektívneho učenia, zavedenie iného, moderného tipu písma Comenia Script a najnovšie sme reagovali na pedagogicko – výskumný projekt ITEC, ktorého sme boli súčasťou. Cieľom projektu bolo nájsť metódy a podmienky pre vzdelávanie v budúcnosti. Jedným z výstupov projektu bolo vybudovanie Future Classrom Lab v Bruseli a následne v experimentálnej škole UBIKO vo fínskom Oulu. Náš projekt Future Class je pokračovaním týchto myšlienok a výsledkom je naozajstná trieda budúcnosti, ktorá neslúži len na ukážku, ale realizuje sa v nej vyučovanie," priblížil riaditeľ školy Mgr. Slavko Pavolko. "Vybudovanie takejto triedy bolo rozdelené do viacerých fáz. Od projektu, na ktorom sa významným spôsobom podieľali žiaci na hodinách informatiky, cez samotné naplánovanie prác, získavanie finančných zdrojov až po samotnú realizáciu a spustenie do prevádzky," dodal Pavolko.

Najväčším problémom bolo nájsť finančné prostriedky. "Finančné prostriedky sme získali z viacerých zdrojov. Rodičovské združenie, finančná zbierka rodičov, vlastné prostriedky školy, drobní sponzori a v neposlednom rade sme oslovili veľké firmy takmer v celej Európe a významný podiel bola práca žiakov a pedagógov," vysvetlil riaditeľ.  Trieda je rozdelená na pracovnú zónu, relaxačnú zónu, kreatívnu zónu a prírodnú. Napríklad v rámci kreatívnej zóny sú k dispozícii sťahovacie pozadia na fotografovanie, kamery a fotoaparáty na tvorbu audiovizuálnych záznamov, animácií a kreatívnych zadaní. Osvetlenie v relax zóne tvorí aj fotografický softbox, ktorý je možné presunúť do kreatívnej zóny. Podstatnú úlohu tvorí pracovná zóna, ktorá obsahuje najmodernejšiu informačno-komunikačnú technológie od najmodernejšieho TV 4K UHD prijímača, cez tablety, PC, interaktívnu tabuľu s dataprojektorom. Môže sa zdať, že to všetko je už bežné vybavenie, ide však o to, akým spôsobom je to všetko prepojené, čo všetko sme z tohto hardvéru dokázali „vytiahnuť“, akým spôsobom je to všetko modulované a interaktívne prepojené. "Samozrejmosťou je modulovateľný nábytok a žiacke stoly. Ako perličku na záver uvediem, že žiakom sa zo všetkých technických vychytávok najviac páčia nástenné hodiny, reagujúce na zvýšenú hladinu zvuku rozsvietením, vysokorýchlostné wifi a bezdrôtové nabíjanie mobilov. Ambíciou školy je v horizonte 3 rokov vybudovať ďalšie dve takéto triedy," prezradil riaditeľ školy Mgr. Slavko Pavolko.

Zverejnené: 20.05.2018
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov