Odkaz Slovákov pre banky: tradičné pobočky sú pre nás dôležité

späť

BRATISLAVA, 10. novembra 2017 – Ani moderné technológie nedokážu plne nahradiť tradičné pobočky bánk. Dôkazom je fakt, že napriek extrémne rýchlo rozvíjajúcej sa dobe moderných technológií, mobilných aplikácií a iných technologických vychytávok, sú pre viac ako 80 percent Slovákov tradičné pobočky bánk stále dôležité. Potvrdil to najnovší prieskum Prima banky, ktorý pre ňu pripravila prieskumná agentúra 2muse.

Moderné technológie bez pochyby ovplyvnili a neustále ovplyvňujú náš každodenný život a inak to nie je ani pri využívaní bankových služieb. Až 85 % ľudí totiž pri pravidelnom využívaní bankových služieb siahne po internet bankingu a takmer 40 % dokonca po mobilnej aplikácii. Aj keď však žijeme v digitálnej ére a ľudia chcú čo najviac vecí vyriešiť bez čakania a z pohodlia domova, drvivá väčšina Slovákov tvrdí, že tradičné pobočky bánk sú pre nich stále veľmi dôležité. Bankám to odkazuje až 80 % ľudí.






So svojimi bankami teda bankujeme jednoducho, rýchlo, priamo z pohodlia domova prostredníctvom svojich počítačov či mobilov, ale... Ale! Na tradičné pobočky bánk skrátka nedáme dopustiť. „Chcem mať možnosť vybaviť maximum služieb cez internet banking, ale v prípade potreby mať nablízku pobočku svojej banky,“ tak znie odpoveď takmer 60 % Slovákov, ktorých sme sa opýtali na to, aký kontakt so svojou bankou preferujú.

Napriek tomu, že ľuďom bankové pobočky nie sú  ľahostajné, väčšina významných slovenských bánk v posledných rokoch svoje pobočky viac zatvárala, ako otvárala. Do menších miest a obcí sa bankám nechcelo takmer vôbec a všetkých 79 okresov Slovenska pokrývajú svojimi pobočkami len tri banky – Slovenská sporiteľňa, VÚB banka a Prima banka. Práve Prima banka sa rozhodla ísť proti prúdu a už päť rokov pokračuje vo výraznom rozširovaní svojej siete pobočiek a bankomatov. Od roku 2012 rozšírila svoju sieť o 78 pobočiek a 199 bankomatov a dnes je bankou s treťou najväčšou sieťou pobočiek a bankomatov. 



Zverejnené dňa: 10. 11. 2017


späť na zoznam