Prima banka ponúka aj naďalej historicky najvýhodnejšiu hypotéku na trhu. Garantuje úrok 1,2 % pre každého na 4 roky a prepláca poplatok za predčasné splatenie úveru.

späť

Vďaka rekordne nízkym úrokom na hypotékach si môžu obyvatelia zabezpečiť vlastné bývanie alebo refinancovať  svoje hypotéky už niekoľko mesiacov lacnejšie, ako kedykoľvek predtým. Podľa štatistík Národnej banky Slovenska dosiahla priemerná úroková sadzba na nových hypotékach v auguste úroveň 1,69 % p.a. A na vývoji úrokových sadzieb vidieť, že bankám sa už do ich ďalšieho znižovania veľmi nechce. Priemerná úroková sadzba na nových hypotékach sa už totiž od začiatku roka drží na úrovni 1,7 % p.a. a od mája tohto roka dokonca postupne rastie. Napriek tomu je však jasné, že hypotekárny boom sa na Slovensku ešte stále ani zďaleka nekončí a bitka na trhu refinancovania pokračuje. Sú však výhodné hypotéky k dispozícii naozaj pre každého, alebo musia ľudia zaplatiť za naoko výhodný úrok oveľa vyššiu daň, ako si myslia?  

Aktuálne marketingové ponuky jednotlivých bánk síce propagujú úroky už pod 1 %, no výška augustovej priemernej úrokovej sadzby na nových hypotékach (1,69 % p.a.) jasne potvrdzuje, že väčšina klientov dostáva na svojich hypotékach výrazne vyššie úroky, ako tie, ktoré banky propagujú vo svojich kampaniach. Najnižšie úrokové sadzby na hypotékach niektoré banky stále podmieňujú splnením dodatočných podmienok, ktorých neplnenie môže byť sankcionované. Ide o podmienky, ako napríklad aktívne využívanie účtu (s mesačným poplatkom aj na úrovni 7 či 8 eur), poistenie úveru, zasielanie niekoľkonásobku výšky splátky na účet, či využívanie kreditnej karty. Najvýhodnejšie úroky zároveň vo všetkých bankách začínajú slovíčkom „od“ a maximálne úrokové sadzby na svojich hypotékach tieto banky nezverejňujú. Na trhu stále chýba transparentnosť a naozaj férová ponuka pre klientov.

 

Žiadne „od“ - ide to aj férovo, bez akýchkoľvek háčikov či dodatočných podmienok

JEDINOU BANKOU na Slovensku, ktorá dlhodobo poskytuje na hypotéke výhodnú a jednotnú úrokovú sadzbu naozaj pre každého, a to bez dodatočných podmienok a ďalších háčikov, je stále Prima banka. Od 1. septembra navyše Prima banka prišla s mimoriadnou ponukou, v rámci ktorej poskytuje na hypotéke so 4-ročnou dobou fixácie úrok 1,2 % p.a. pre každého. Tým, že ide o jednotný úrok, ktorý banka poskytne každému jednému klientovi, ktorý preukáže schopnosť splácať požadovanú výšku úveru, ide historicky o najvýhodnejšiu hypotéku na Slovensku. Pri prenose hypotéky do Prima banky zároveň banka preplatí klientom poplatok za predčasné splatenie ich nevýhodnej hypotéky v inej banke a to až do výšky 1 % z novej Hypotéky. Okrem jednotného úroku pre každého je konkurenčnou výhodou Prima banky aj najrýchlejší a najjednoduchší proces prenesenia hypotéky z inej banky do Prima banky. Pri prenose hypotéky do Prima banky klient nepotrebuje žiadne nové doklady. Stačí mu pôvodná úverová a záložná zmluva a pôvodný znalecký posudok, ak ho má k dispozícii. Banka žiadosť o hypotéku posúdi na počkanie a klient tak už pri prvej návšteve pobočky môže odísť s novou úverovou zmluvou. Prima banka tak naďalej dokazuje, že bankovať sa dá nielen jednoducho, rýchlo a výhodne, ale aj maximálne transparentne.

Zverejnené dňa: 29. 9. 2017


späť na zoznam