Spoločnosť JPMorgan Chase sa rozhodla intenzívne pripraviť všetkých svojich nových zamestnancov na prácu s umelou inteligenciou. Generálny riaditeľ Jamie Dimon prirovnal jej význam k vynálezu kníhtlače či parného stroja.

Mary Erdoes, ktorá vedie divíziu správy aktív a majetku, potvrdila, že všetci noví zamestnanci v jej divízii absolvujú školenie v oblasti AI. Cieľom je pripraviť ich na budúcnosť, v ktorej bude AI hrať kľúčovú úlohu.

Podľa M. Erdoesovej AI prináša do jej divízie dve hlavné výhody: úsporu času a rast tržieb. Vďaka AI môžu bankári rýchlejšie získať informácie o potenciálnych investíciách, čo zefektívňuje komunikáciu s klientmi. AI zároveň pomáha eliminovať opakujúce sa a rutinné úlohy, čím šetrí analytikom dve až štyri hodiny denne.

In this photo illustration, the artificial intelligence
Neprehliadnite

Microsoft predstavuje novú kategóriu počítačov Copilot+

Prezident Daniel Pinto odhadol, že AI pre JPMorgan sa pohybuje medzi hodnotami jednej až 1,5 miliardy dolárov. AI bude mať významný vplyv na prácu 60-tisíc vývojárov a 80-tisíc zamestnancov v prevádzkach a call centrách, čo predstavuje takmer polovicu spoločnosti. J. Dimon zdôraznil, že AI zmení každé pracovné miesto.

Finančný riaditeľ Jeremy Barnum uviedol, že výdavky na technológie dosiahnu tento rok približne 17 miliárd dolárov. Prezentáciu M. Erdoesovej na podujatí investorov sprevádzala pieseň vygenerovaná pomocou veľkého jazykového modelu, čo len potvrdzuje, ako hlboko AI prenikla do všetkých aspektov života v JPMorgan.

Ďalšie dôležité správy

Ilustračná fotografia.
Neprehliadnite

Firmy očakávajú veľké zisky z malých modelov umelej inteligencie