Založ si blog

V Európe už viac ako 30 rokov podkopávajú demokraciu

Je odborník a odborník. Za skupinou skutočných odborníkov stoja činy, objektivita a snaha spoznávať pravdu. Za druhou skupinou samozvaných odborníkov stoja pošliapané ľudské osudy. Práve antikultisti sa zaraďujú do druhej skupiny. To oni do spoločnosti zaviedli stigmatizujúci pojem „sekta, kult, totalitná sekta“. Rozdeľujú ľudí na občanov a tých, ktorí sú podľa nich potenciálnou skrytou hrozbou, proti ktorej práve antikultisti vzorne bojujú.

Úplná angažovanosť, nulová objektivita

Pri preverovaní životopisov a zloženia antikultových organizácií je potrebné skúmať odbornosť týchto osôb, či vôbec majú odpovedajúce vzdelanie a kvalifikáciu. Osobitne znepokojujúca, pokiaľ ide o ich odbornosť, je ich úplná angažovanosť v jednom z náboženstiev, spravidla pravoslávnom, alebo katolíckom, ktorým prikrývajú svoju vražednú činnosť za demokraciu. A to doslova.

Čím je antikultové hnutie pre demokratický svet také nebezpečné?

Americký spravodajský expert Egon Cholakian nedávno informoval celý svet o tom, že už mnoho rokov prebieha dôkladné vyšetrovanie a sledovanie činnosti antikultov. Egon Cholakian upozornil, že za ich aktivitami stojí mimoriadne silná organizácia, ktorá má záujem priviesť celý svet k totálnej devastácii a totalitnej vláde nad svetom. Existuje veľké riziko vzniku občianskej vojny v Rusku, a súčasne občianskej vojny v Amerike. Antikult už viac ako 30 rokov podkopáva demokraciu v Európe i vo svete a chystá ešte radikálnejšie kroky. Tie sa podľa Cholakianovho vyjadrenia pripravujú na Slovensku a v Českej republike. Je nevyhnutné, aby celý svet venoval pozornosť ich aktivitám.

V Amerike im to nevyšlo. Teraz ich máme všade

Antikult vznikol v Amerike, ale vzhľadom na to, že základom činnosti antikultu je hrubé porušovanie ľudských práv, extrémizmus, diskriminácia, ohováranie, podnecovanie k nenávisti, ako aj nezákonné praktiky deprogramovania, pri ktorých boli obete antikultu dlhodobo unášané a vystavované psychickému a fyzickému násiliu, v Amerike tento fenomén veľmi rýchlo zanikol. A to  vďaka vysokej úrovni demokracie a ochrany práv občanov. Po desiatkach rokov mimoriadne aktívnej činnosti sa však tieto súkromné organizácie etablovali na iných územiach. Svojou činnosťou podkopávajú demokraciu týchto krajín. 

Chceli to zvaliť na rodinu

Konkrétny príklad. V Južnej Kórei v roku 2018 protestovalo 120 000 obyvateľov po vysoko medializovanom a zďaleka nie ojedinelom prípade vraždy v dôsledku deprogramovania. Rodičia 27-ročného dievčaťa chceli svoju dcéru obrátiť na svoju kresťanskú vieru a “zachrániť” z cirkvi Šinčchodži. Dievča pri tomto deprogramovaní, vedenom kresťanskými antikultistami, uškrtili. Občania Kórei boli činnosťou antikultistov pobúrení, rovnako ako aj nečinnosťou úradov a orgánov činných v trestnom konaní, ktoré sa snažili tento prípad zvaliť na rodinný konflikt.

90-percentné financovanie z francúzskeho rozpočtu

A tieto zverstvá sa platia zo štátnych peňaženiek. V súčasnosti sa boj proti kultom delikventných a kedysi súkromných spoločností v Európe spojil do jedného európskeho mimovládneho združenia FECRIS, ktoré je z 90 % financované z francúzskeho rozpočtu. 

FECRIS vyhlasuje, že sekty a hnutia New Age predstavujú veľkú hrozbu pre obyvateľstvo. Sekty údajne ničia rodiny a životy „obetí“ siekt a vraj cieľom a zmyslom ich organizácie je starať sa o práva a bezpečnosť občanov Európy a sveta. Ich samozvanou povinnosťou je skúmať a informovať spoločnosť a štruktúry zaisťujúce ochranu práv o sektách a totalitných sektách. 

Výsledky hovoria za všetko

Pri pohľade na výsledky ich práce však môžeme povedať, že práve ich aktivity,  ktoré začínajú vydávaním manipulatívnych a očierňujúcich článkov na určitú vybranú skupinu ľudí alebo organizáciu, vyvolávajú v spoločnosti rozpory. Normalizujú porušovanie práv občanov, robia určitú  vrstvu obyvateľstva diskriminovanou a bezbrannou. Následne po ich stigmatizujúcich publikáciách sa oklamaní občania dopúšťajú skutočných vrážd. Ich aktivity vytvárajú priepasť – vážny narastajúci konflikt medzi štátom, občanmi a veriacimi. Koniec koncov, každý ho dnes cíti na vlastnej koži.

Pokračovanie nabudúce

Za vieru v Boha dva roky basy. Ženu vyhladovali na 25 kilogramov

01.06.2024

Fenomén extrémistického antikultu a ničivých účinkoch jeho propagandy sa týka všetkých oblastí našej spoločnosti, ľudských práv a demokracie. Významne vplýva na geopolitickú situáciu na svetovej scéne. Aktívne sa rozvíja v Európe, Číne, USA, Rusku a ďalších krajinách, čo potvrdzujú početné svedectvá obetí tejto nacistickej antikultovej organizácie. Pozrime sa [...]

Viete rozlíšiť fejk od pravdy?

31.05.2024

V poslednom čase sa v internetovom priestore objavilo množstvo fejkových správ, ktoré si môžu navzájom odporovať. Prečo sa to deje? Zdá sa, že na tom nie je nič prekvapujúce, novinári idú po senzáciách, je to ich chlebíček. Čím väčšia senzácia, tým vyššia čítanosť. Urobia všetko preto, aby pritiahli pozornosť verejnosti. Morálka ide bokom. Nie všetko je však [...]

Zviditeľnenie na úkor druhého človeka alebo niečo oveľa vážnejšie?

28.05.2024

Koncom apríla vyšiel na SME-čku článok blogera Radka Mačuhu, v ktorom sa snažil zdiskreditovať slovenskú ministerku kultúry Martinu Šimkovičovú. Na prvý pohľad neškodný blogový článok – denne ich na rôznych portáloch pribúdajú desiatky. Bloger však prekročil akúkoľvek prijateľnú hranicu. Ministerku kultúry totiž obvinil z nacizmu. Mohlo by to pôsobiť ako [...]

Sweden Ukraine

Švédi darujú Ukrajincom lietajúce radary. Pomôžu im odvrátiť ruskú smršť?

03.06.2024 18:00

Ukrajinské vojenské letectvo nemá vlastné stroje, ktoré zo vzduchu dokážu odhaliť bezprostredné hrozby. V čom by mala byť užitočná pomoc od Švédska?

Stíhačka / Eurofighter /

Na severe Nemecka sa začali vzdušné cvičenia NATO

03.06.2024 17:41

Do manévrov sa zapoja vojaci a vybavenie z 11 krajín NATO a dvoch nečlenských krajín.

Vrtuľník Leonardo AW 189

Nákup vrtuľníka u Mikulca bol v poriadku, konštatuje ÚVO. Vnútro: Aspoň milióny nevyjdú nazmar

03.06.2024 17:28

Vrtuľník kúpilo v decembri 2022 ministerstvo za vyše 13 miliónov eur priamym rokovacím konaním.

Ján Mazák

Ústavný súd odmietol sťažnosti bývalých členov Súdnej rady voči ich odvolaniu

03.06.2024 16:31

Ján Mazák, Eva Mišíková, Katarína Javorčíková a Ľudovít Bradáč neuspeli s ústavnými sťažnosťami.

chajimseli

Keď urobíš prvý krok, cesta sa objaví

Štatistiky blogu

Počet článkov: 11
Celková čítanosť: 11739x
Priemerná čítanosť článkov: 1067x

Autor blogu

Kategórie