Najkrajšie pláže Chorvátska najbližšie k Slovensku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Beautiful beach on Croatian seashore, Makarska
Beautiful beach near Makarska on Croatian seashore Foto: ilustračné, gettyimages.com

Spoznajte najbližšie a najkrajšie pláže Istrie, ktoré sú najbližsie ak cestujete autom zo Slovenska. Ponúkajú nádherné prírodné scenérie, krištáľovo čisté vody a sú vybavené všetkým potrebným pre dokonalý letný oddych.

Pláž Lanterna – Poreč

Pláž Lanterna v Poreči je skvostom Istrie, ktorý ponúka nádherné štrkové pobrežie obklopené zeleným lesom. Táto rozsiahla pláž je známa svojou vysokou úrovňou vybavenosti, vrátane sprch, kabín na prezlečenie a možností pre rôzne vodné športy. Rodiny s deťmi si zamilujú plytké a teplé vody, ktoré sú bezpečné pre kúpanie. Okrem plážových atrakcií sú tu aj reštaurácie a bary, kde si môžete vychutnať chutné miestne pokrmy priamo pri vode. Celková atmosféra miesta je živá a pozýva k dlhým letným dňom plným slnka a zábavy.

Empty stone beach with sunshades in Rabac Croatia
Foto: ilustračné, gettyimages.com

Pláž Girandella – Rabac

Girandella v Rabaci je považovaná za jednu z najkrajších pláží na Istrianom polostrove. S Modrou vlajkou označená za čistotu a kvalitu, táto štrková pláž ponúka jasné azúrové vody a je obklopená prirodzenou krásou. Návštevníci môžu využiť bohaté vybavenie vrátane lehátok, slnečníkov a športových zariadení. Pláž je taktiež známa svojimi potápačskými bodmi, ktoré lákajú milovníkov podvodného sveta. Blízkosť kaviarní a reštaurácií zaisťuje, že každý nájde niečo pre svoje potešenie.

Beach in Fazana in Croatia
Foto: ilustračné, gettyimages.com

Pláž Ambrela – Pula

Ambrela, neďaleko pulského centra, je idylická štrková pláž známa svojím pokojom a rodinnou atmosférou. Vďaka dobre vybavenému zázemiu, vrátane sprch, kabínok a služieb prvej pomoci, je pláž obľúbenou destináciou pre rodiny. Ponúka množstvo aktivít, ako sú vodné športy a hry na pláži, a je ideálnym miestom pre relaxáciu aj zábavu. Pobyt tu je príjemným únikom od mestského života, kde si môžete užiť slnečné dni v príjemnom prostredí.

Ambrela Beach Verudela Pula Croatia
Foto: ilustračné, gettyimages.com

Pláž Sv. Ivan – Umag

Táto kamienková pláž v Umagu poskytuje útočisko pred davmi s výhľadom na nádherný Umagský záliv. Sv. Ivan je obľúbený pre svoju tichú atmosféru a čisté vody, ktoré sú ideálne pre plávanie a šnorchlovanie. Obklopená hustou zeleňou, pláž ponúka prirodzený tieň a miesta na piknik, čo ju robí perfektným miestom pre deň strávený v prírode. Návštevníci si tu môžu vychutnať prírodné scenérie a pokoj, ktorý je tak vzácny v rušných turistických oblastiach.

Beach on the stone coast of Zambratija, Istria, Croatia, Europe
Foto: ilustračné, gettyimages.com

Pláž Kamenjak – Premantura

Pláž Kamenjak, súčasť rovnomenného prírodného parku na južnom cípe Istrie, je rajom pre milovníkov prírody a vodných športov. Tento rozľahlý a chránený kraj ponúka množstvo kamienkových a skalnatých pláží s čistými vodami, ktoré sú ideálne na potápanie a snorkelovanie. Kamenjak je známy svojimi dramatickými útesmi a bohatým podmorským životom, čo láka dobrodruhov z celého sveta. Návštevníci si môžu vychutnať nielen vodné radovánky, ale aj pôsobivé výhľady na otvorené more a nádherné západy slnka.

Istria Kamenjak Peninsula beautiful beaches high cliffs for jumping into the water wild nature
Foto: ilustračné, gettyimages.com

Pláž Bijeca – Medulin

Bijeca v Meduline je dlhá piesočná pláž, ktorá sa teší veľkej obľube medzi rodinami a turistami hľadajúcimi ideálne letovisko. Táto pláž je unikátna svojou tiahnucou sa dĺžkou takmer 1 km a poskytuje bohaté možnosti pre relax a zábavu. Okolité kaviarne a reštaurácie zabezpečujú, že návštevníci majú po ruke všetko potrebné, zatiaľ čo deti sa môžu zabaviť na rôznych detských ihriskách. Bijeca je taktiež známa pieskovými plážami a pohodlným prístupom do mora.

Foto: ilustračné, gettyimages.com
Foto: ilustračné, gettyimages.com

Pláž Valkane – Pula

Pláž Valkane, jedna z najobľúbenejších pláží v Pule, sa nachádza blízko mestského centra a je známa svojou vynikajúcou infraštruktúrou. Štrková pláž s betónovými plošinami je ideálna pre opaľovanie a skoky do mora. Valkane ponúka široké spektrum služieb vrátane barov, reštaurácií a športových zariadení, čo z nej robí živé miesto počas celej sezóny. Táto pláž je taktiež vybavená miestami pre osoby s obmedzenou pohyblivosťou, čo zaručuje prístupnosť a pohodlie pre všetkých návštevníkov.

Crikvenica. View of Crikvenica scenic beach and waterfront
Foto: ilustračné, gettyimages.com
Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať