3 rozhodujúce fakty pri výbere sedacej súpravy

20. mája 2024
sedacia súprava mobelix

Vybrať si správnu sedačku do obývacej miestnosti môže byť niekedy ťažký oriešok. Vďaka nasledujúcim podnetom bude vaše rozhodovanie o niečo ľahšie. Presvedčte sa sami!

Zariaďovanie podnájmu alebo vlastného bývania vyžaduje čas a dávku sústredenia sa, ktoré ovplyvní váš výber jednotlivých kusov nábytku, textilu a ďalších doplnkov. Kúpa sedacej súpravy nie je záležitosť na nasledujúcich dvanásť mesiacov, ale aby plnila svoje funkcie niekoľko rokov.

V úvode by ste si mali dôkladne premyslieť, s akým priestorom pracujete, čo všetko by mala vaša sedačka spĺňať, koľko ľudí ju bude využívať, ale aj to, či ste častým hostiteľom vašej najbližšej rodiny a priateľov. Ideálne je zobrať si papier a spísať si všetky požiadavky. V rámci toho sú rozhodujúce aj tri nasledujúce fakty, ktoré treba pred kúpou zvážiť.

sedacia súprava mobelix

Funkcionalita

V súčasnej dobe je aktuálna ponuka sedacích súprav naozaj široká a je z čoho vyberať. Každý jeden model má svoje množstvo základných, ale aj doplnkových funkcií, ktoré sú čím ďalej tým viac  vyhľadávané. Je to úplne prirodzené, pretože pocit pohodlia, pokoja a harmónie sú zásadné takmer v každej domácnosti. A práve správny výber sedačky k tomu prirodzene prispieva. Aké funkcie to teda sú?

Základnými možnosťami sú určite funkcia rozkladu na lôžko a odkladací priestor v tele sedacej súpravy, ktorý uvíta každý, kto disponuje nedostatkom úložného nábytku. Ďalšie druhy sedačiek poskytujú alternatívy, ako napríklad nastaviť si hĺbku sedu alebo si polohovať nožné, chrbtové a lakťové opierky. V portfóliu nájdete kusy, s ktorými sa dá manuálne manipulovať, ale aj tie, ktoré sú na vyššej úrovni a majú elektrické ovládanie. 

sedacia súprava mobelix

Vizuál

Tohtoročné trendy hovoria jasne – nadčasový organický dizajn, texturované tkaniny a pohodlnosť. Paleta farieb je vskutku široká, ale najväčším hitom sú neutrálne, zemité a jemné farby, s ktorými sa veľmi ľahko pracuje. Viete ich jednoducho kombinovať s ďalšími odtieňmi. Keď vás omrzia, vždy ich viete oživiť iným kontrastným tónom v podobe textílií, ktorými sú dekoračné vankúše, deky, či nové závesy alebo koberec.

To, čo však predstavujú trendy, nemusí byť aj vaša predstava, a to je v poriadku. Nech už je to akokoľvek, pri výbere sedačky myslite aj na jej dizajn, aby ladila k zvyšku vášho zariadenia a držali ste sa interiérového štýlu, ktorý sa nesie celou domácnosťou.

sedacia súprava mobelix

Vaša predstava na mieru

Hľadáte sedačku, ale žiadna nesadne do vášho priestoru alebo nespĺňa vaše očakávania?  To nie je žiadny problém! Vedeli ste o tom, že si viete svoju sedačku vyskladať sami? Prostredníctvom služby plánovateľných sedačiek si dokážete vytvoriť model podľa vašich snov. A čo všetko môžete pri tejto voľbe ovplyvniť? Viete si navrhnúť rozloženie vašej novej sedacej súpravy, jednotlivé diely a príslušenstvo.

Zo vzorkovníkov si vyberiete ten správny poťah a odtieň, ktorý vám bude najviac vyhovovať. Rozhodnúť sa môžete aj pre jednotlivé funkcie, ktoré sme spomínali o odstavec vyššie. Ak to váš priestor dovolí, porozmýšľajte aj nad taburetom, leňoškou či kreslom, ktoré sa vždy zídu, ak príde návšteva.

sedacia súprava mobelix

Uľahčil vám tento sprievodca vaše rozhodovanie? Snáď sme vás trošku nasmerovali a kúpa vašej budúcej vysnívanej sedacej súpravy bude o niečo jednoduchšia. Ak hľadáte ďalšie odpovede, inšpirácie či rady zo sveta bývania, zaujímavé tipy nájdete TU.


Text a foto: Möbelix

1/1
Zavrieť reklamu