pondelok, 3 júna, 2024

Kňaz radí, aký darček dať na prvé sväté prijímanie. Nie každému sa táto myšlienka páči

Kňaz Sebastian Picur je čoraz populárnejší na TikToku, kde odpovedá na otázky používateľov týkajúce sa náboženstva. Jeden z jeho divákov sa pýtal, aký darček má dať na prvé sväté prijímanie, odpoveď duchovného vyvolala v komentároch búrku.

Aký dar na prijímanie?

Prvé sväté prijímanie je dôležitou udalosťou v živote každého dieťaťa. Je to čas, keď malé dieťa prvýkrát prijíma sviatosť Eucharistie a stáva sa plnoprávnym členom Katolíckej cirkvi.

Pri tejto príležitosti rodina a priatelia zvyčajne obdarúvajú dieťa darčekmi, aby mu pripomenuli tento významný deň a prejavili mu svoju lásku a úctu. Výber správneho darčeka však často predstavuje pre hostí výzvu….

Aktivity otca Picura na TikToku vyvolávajú veľa kontroverzií, ale zároveň si získavajú popularitu.

Jeho videá zapájajú používateľov internetu a podnecujú ich k zamysleniu sa nad duchovnými hodnotami. Zdá sa, že nápady populárneho duchovného na darčeky sa nepozdávali všetkým.

Vo svojom videu navrhol, že najlepším darčekom by bola modlitba za dieťa a prijímanie počas omše. Spomenul aj Bibliu alebo iný skromný darček, ktorý by súvisel s obradom a vierou.

Používatelia internetu sa obávajú, že dieťa bude zosmiešnené, ak dostane skromný darček. Kňaz však vysvetlil, že slávenie prvého svätého prijímania by nemalo byť časom zameraným na materiálnosť a bohatstvo, ale skôr na duchovnosť a skromnosť.

Na druhej strane mnohí ľudia podporili kňazov návrh, pretože boli presvedčení, že ideálnym darom na prvé sväté prijímanie je modlitba a posilnenie vo viere.

Zdôrazňovali, že prvé sväté prijímanie je dôležitou udalosťou v živote dieťaťa a malo by byť vnímané ako príležitosť zamyslieť sa nad spiritualitou a vnútorným rozvojom.

„V Poľsku sa dávajú veľmi drahé dary. Nikto si už nepamätá význam tohto sviatku,“ napísali používatelia internetu.

@ks.sebastianpicur Odpowiedz użytk. @emilia_prugar #ksiadz #wiara #kościół #prezent #komunia #sakrament #upominek #rodzina ♬ Unstoppable (I put my armor on, show you how strong I am) – Sia

7 nápadov na skromné ​​darčeky k prvému svätému prijímaniu

Ak premýšľate, čo ešte dať svojmu dieťaťu ako darček k prvému svätému prijímaniu , pamätajúc na skromnosť, o ktorej hovoril otec Sebastian Picur, tu je niekoľko návrhov:

  1. Kríž alebo medailón – Takýto dar má hlboký náboženský význam a môže dieťa sprevádzať po celý život. Pri výbere kríža alebo medailónu stojí za to zvoliť skromnosť a jemnosť. Je možné naň vygravírovať aj meno dieťaťa a dátum prvého svätého prijímania, čím sa stáva osobnejším.
  2. Modlitebná knižka – Kniha s modlitbami môže byť krásnym a praktickým darčekom. Dieťa ho bude môcť využívať každý deň, čím si prehĺbi svoj duchovný život. Často je zdobená modlitebná knižka, ktorá dodáva šarm, ale môžete si vybrať aj jednoduchú elegantnú verziu.
  3. Ruženec – Ruženec nie je len predmetom modlitby, ale aj symbolom katolíckej viery. Môžete si vybrať ruženec z jednoduchých materiálov, ako je drevo alebo kameň, ktoré zdôraznia skromnosť daru.
  4. Fotoalbum – Album, do ktorého môže rodina umiestniť fotografie z slávnosti prvého svätého prijímania, je spôsob, ako si uchovať spomienky z tohto výnimočného dňa. Album môže byť jednoduchý, ale elegantný, vďaka čomu zapadne do každého interiéru.
  5. Zápisník na zapisovanie myšlienok a modlitieb – Denník, do ktorého si dieťa môže zapisovať svoje myšlienky o viere, modlitbe, ale aj každodenné skúsenosti a pocity.
  6. Ilustrovaná biblia pre deti – vydanie Biblie, ktoré obsahuje ilustrácie a je určené pre mladšie deti, aby porozumeli, im pomôže lepšie sa naučiť biblické príbehy a učenia na primeranej vývinovej úrovni.
  7. Liturgický kalendár – Kalendár, ktorý označuje dôležité cirkevné sviatky a slávnosti počas roka, môže pomôcť vášmu dieťaťu vedome sa zapojiť do cirkevného života a plánovať osobné modlitby a úvahy.

Tieto dary nielenže oslavujú duchovný význam prvého svätého prijímania, ale podporujú aj aktívnu účasť a ďalší rozvoj viery, čo je v súlade s hodnotami, ktoré presadzuje otec Sebastian Picur.

foto Flickr – John Horns, CC BY 2.0

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Čo znamenajú sny o mŕtvych? Lekár urobil šokujúci objav

Dr. Lisa M. Shulmanová je uznávanou odborníčkou v oblasti neurovedy, ktorá svoju osobnú skúsenosť so smútkom pretavila do vedeckého výskumu toho, ako mozog reaguje...

Toto je najšpinavšia časť lietadla, ktorej sa ako cestujúci nemôžete nedotknúť. Toaleta to nie je

Hoci sme si dlho mysleli, že nie je nič špinavšie ako záchodová doska, dnes už vieme, že to nie je pravda. Existujú predmety používania...

Dievčatko zavolalo otcovi, aby ho požiadalo o jedlo po tom, čo ju matka nechala niekoľko týždňov samú s malým bratom.

Žena z Texasu, Raven Yates, sa vydala a porodila dieťa. Po čase sa jej rozpadlo manželstvo a s manželom sa rozišli. Žena mala ďalšie...
Verified by MonsterInsights