Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Ekonomika

Audi a jeho čínsky partner SAIC vyvinú platformu pre elektromobily

Na archívnej snímke logo Audi visí na fasáde predajne Audi. Foto: TASR/DPA

Na najväčšom automobilovom trhu na svete, poznamenanom tvrdou cenovou vojnou, Audi v predaji elektromobilov výrazne zaostáva za americkou Teslou a ďalšími čínskymi rivalmi.

Peking 20. mája (TASR) - Nemecký výrobca luxusných automobilov Audi a jeho čínsky partner SAIC spoločne vyvinú novú platformu pre inteligentné a elektrické vozidlá, ktoré budú dodávať na čínsky trh. Krok prichádza približne desať mesiacov po uzavretí prelomovej dohody o spolupráci medzi dcérskou spoločnosťou skupiny Volkswagen (VW) a čínskou automobilkou. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

Na najväčšom automobilovom trhu na svete, poznamenanom tvrdou cenovou vojnou, Audi v predaji elektromobilov výrazne zaostáva za americkou Teslou a ďalšími čínskymi rivalmi. Audi a SAIC budú vyvíjať modely postavené na novej architektúre nazvanej Advanced Digitized Platform, ktorá umožní skrátiť čas potrebný na uvedenie na trh o viac ako 30 %, oznámila nemecká spoločnosť. Prvý z troch modelov, ktoré budú fungovať na novej platforme, by sa mal podľa vyhlásenia automobilky dostať na trh v roku 2025.