Tréning s Petrom Nuotom: Pevný CORE a krásne nohy

Redakcia | 20. máj 2024
Tréning s Petrom Nuotom: Pevný CORE a krásne nohy

Ďalší Petrov tréning v našej výzve je zameraný na nohy a core. Tieto partie tvoria základ našej sily a stability, takže je dôležité im venovať dostatočnú pozornosť.

Pre tento tréning budete potrebovať podložku na cvičenie a činky alebo odporové gumy, podľa toho, čo máte k dispozícii a čo vám viac vyhovuje. Vo videu nájdete detailné ukážky cvikov s oboma typmi pomôcok. Niektoré cviky sa dajú vykonávať iba s činkami, iné zase len s gumami, ale ponúkame vám rôzne možnosti, aby ste mohli trénovať podľa svojich preferencií.

Než začneme, nezabudnite sa poriadne napiť. Hydratácia je kľúčová pre optimálny výkon a regeneráciu svalov. Pripravte si všetko potrebné na cvičenie, aby vás nič nezdržovalo, a vypnite si upozornenia na telefóne. Sústredenie je kľúčom k efektívnemu tréningu. Poďme sa teda spoločne pustiť do tréningu a urobiť maximum pre naše zdravie a kondíciu!

Dnes nás čakajú nasledovné cviky:

1. Drepy s činkami – 15 opakovaní: Tento cvik je výborný na posilnenie stehien, zadku a spodnej časti chrbta. Postavte sa s nohami na šírku ramien, činky držte vedľa tela a pomaly sa znižujte do drepu, pričom dbajte na to, aby kolená nepresahovali špičky nôh. Potom sa vráťte do východiskovej pozície.

2. Mŕtvy ťah – 15 opakovaní: Tento cvik posilňuje hamstringy, zadok a spodnú časť chrbta. S činkami pred telom sa pomaly predkláňajte s rovnými chrbtom, kým nebudete cítiť napätie v zadných stehnách, potom sa vráťte do stoja.

3. Výpady – 15 opakovaní na každú nohu: Stojte rovno, urobte veľký krok vpred a spustite telo dole, kým vaše koleno zadnej nohy takmer nedotkne zeme. Vráťte sa do východiskovej pozície a opakujte na druhú nohu.

4. Plank – 1 minúta: Toto cvičenie je výborné na posilnenie celého core. Ľahnite si na podložku, podoprite sa na predlaktiach a špičkách nôh, a držte telo v priamej línii od hlavy až po päty.

5. Russian Twists – 20 opakovaní: Sadnite si na podložku, zdvihnite nohy mierne nad zem a jemne sa nakloňte dozadu. Držte činku alebo medicinbal oboma rukami a otáčajte trupom zľava doprava.

Dbajte na techniku a vykonávajte cviky pomaly a plynulo. Kontrolujte každý pohyb, nielen pri zdvíhaní, ale aj pri spúšťaní záťaže. Týmto spôsobom zabezpečíte, že svaly budú pracovať efektívne počas celého rozsahu pohybu. Pravidelné cvičenie a správna technika vám pomôžu dosiahnuť vaše fitness ciele rýchlejšie a bezpečnejšie. Takže pripravte sa a poďme na to!