Tyrkysové more, jemný piesok a horúce slnko: Toto je 5 najkrajších pláží na Cypre

2024-05-20 14:00:00 |   |    | 

Cyprus má vraj najkrajšie pláže v Európe. Kvôli tomu nepatrí dovolenka na tomto ostrove k najlacnejším, ale zato vám aj v kombinácii s tunajšími službami prinesie ten najlepší zážitok. Vyberať si na pobrežia svojho favorita nebude jednoduché, každý kút má svoje osobité čaro a prináša iné výhody.



 

Koralový záliv

Ak na Cyprus prídete dovolenkovať s rodinou, potom pre vás bude jednou z najlepších volieb Koralový záliv. Hlavným dôvodom sú mierne vlny a pozvoľný vstup do mora, čo vytvára dobré podmienky aj pre menej zdatných plavcov. Potešia sa aj deti, pretože pláž je piesková, takže neprídu ani o obľúbené stavanie hradov.

Na dĺžku meria 600 metrov a väčšina je rozdelená medzi tunajšie rezorty. Hotely majú v ponuke aj rôzne vodné športy. Môžete si vyskúšať vodný bicykel i lyže alebo paddleboard a od zálivu vedie jednoduchá cyklistická trasa, na ktorej si môžete pozrieť nádhernú prírodu v okolí. V dostupnej blízkosti je mesto Paphos, v ktorom máte niekoľko možností na výlet a spoznávanie tunajšej kultúry či pamiatok.

 

Makronisssos

V prípade, že máte radšej pokojné lokality vzdialenejšie od miest, vyberte sa do východnej časti ostrova na pláž Makronissos. Atmosféra je tu veľmi pokojná, preto ju vyhľadávajú aj rodiny s deťmi a starší dovolenkári. Pláž je prepojená s malým polostrovom, ktorý rozdeľuje pobrežie. Vďaka tomu vznikajú dve lagúny, kde časti pláže vlastnia najmä tunajšie rezorty.

Voda má nádherné sfarbenie, je priezračne čistá a s miernym vstupom. Veľkou výhodou je, že si sami vyberiete, na čo máte v daný deň chuť. Pokiaľ chcete viac zábavy a kvalitné služby, zostaňte blízko hotelov. No ak chcete dobrodružstvo, vyberte sa do pokojnejšej časti, kde je to blízko aj k historickým hrobkám. Staré sú viac ako 2000 rokov a ležia priamo pri mori.

 

Nissi

V letovisku Ayia Napa, len dva kilometre od Mikronissos, sa rozprestiera aj pláž Nissi, kde sú najznámejšie rezorty. Podľa mnohých je najkrajšou na Cypre práve na tomto mieste sa začal rozvíjať turizmus. Dnes preto patrí k najnavštevovanejším a musíte počítať s tým, že na nej v lete stretnete veľa ľudí.

Pokiaľ však máte radi aj zábavu a kvalitné podniky v okolí pobrežia, bude vám určite vyhovovať. Na Nissi často organizujú aj party, takže si na svoje prídu i mladí dovolenkári. Počas dňa máte k dispozícii množstvo slnečníkov s lehátkami. Časť z nich sa nachádza aj mimo rezortov a môžete si ich prenajať.

 

Figovníková pláž

Ako určite tušíte, táto pláž dostala svoje pomenovanie podľa figovníkov, ktoré sú zasadené v jej okolí. Aj tie vytvárajú skvelú atmosféru, ktorú oceňuje množstvo turistov. Pobrežie je najmä pieskové a s veľmi pozvoľným vstupom do mora, ideálne na plávanie i šnorchlovanie.

Miestnou špecialitou je lov rýb, ktorý si môžete vo viacerých rezortoch sami vyskúšať. Voda je priam priezračne čistá, takže chytiť úlovok nie je až natoľko ťažké. V blízkosti pláže sa ale nachádza aj viacero podnikov, takže o celodenné občerstvenie budete mať postarané tak či onak.

 

Kourion

Pokiaľ máte radi vodné športy a špeciálne windsurfing, ideálne podmienky nájdete na pláži Kourion, ktorá sa kvôli väčším vlnám odporúča najmä zdatným plavcom. V jej okolí ale nájdete aj toľko ďalších zaujímavostí, že by ste sem mali zamieriť aj v prípade, že sa nebudete kúpať. V prvom rade sú to útesy, ktoré vytvárajú priam magickú atmosféru.

Stačí, že budete relaxovať na lehátku a pozerať sa na tú krásu. Ak sa vám však zachce trochu histórie, v blízkosti pláže môžete navštíviť staroveké nálezisko s amfiteátrom rímskeho typu, domom jedného z panovníkov aj pozostatkami baziliky, v ktorej môžete obdivovať aj krásne mozaikovité zdobenie. Aj odtiaľto máte nádherný výhľad na pobrežie.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Pondelok, 3. jún. 2024. Meniny má Karolína, Kevin.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa