Novodobí milionári: Koľko môžete zarobiť na reklamách na YouTube, ak máte milión odberateľov?

Žiť ako YouTuber je možné, ale len pre tých pár šťastlivcov, ktorých obsah deň čo deň priťahuje masy ľudí. A magická hranica odoberateľov, ktorí sú potrební na bezstarostný život z tej platformy, je okolo jedného milióna.

Koľko teda zarábajú tvorcovia obsahu YouTube s miliónom alebo viac odberateľmi na svojom kanáli? Túto informáciu prezradil Nate O'Brine, ktorého špecialitou sú témy súvisiace s financiami. Má niečo vyše 1,3 milióna predplatiteľov a tvrdí, že minulý rok zarobil okolo 440 000 USD.

Zároveň zarobil za jeden mesiac asi 54 000 dolárov najviac len zo zobrazovaných reklám a minimálne asi 14 000 dolárov. Zárobok sa preto môže veľmi líšiť, čo nie je dobré pre tých, ktorí chcú stabilitu. Ale ak chcete veľmi dobre zarobiť na toľkých predplatiteľoch - môžete.

Aby ste však tento cieľ dosiahli, musíte niekde začať. Po prvé, každý tvorca musí požiadať o účasť v Partnerskom programe a dosiahnuť minimálne 500 odberateľov, minimálne tri zverejnené videá na kanáli a 3 000 hodín zhliadnutí videí za posledný rok alebo tri milióny zhliadnutí krátkych videí YouTube.

Keď sú tieto kritériá splnené, YouTuber môže zarábať na možnostiach odberu priamo cez kanál a prostredníctvom obsahu sú k dispozícii aj Superčet, Supernálepky, Super vďaka a rôzne propagácie produktov.

Tajomstvo úspechu spočíva práve v týchto produktoch. Samotné reklamy sú súčasťou zárobku, no priame umiestnenie produktu v rámci obsahu prináša peniaze, ktoré nepochádzajú priamo z YouTube, ale od inzerentov, ktorí tvorcu uznali za ideálneho na interakciu s cieľovou skupinou používateľov.

Ale to nie je všetko! Aby bolo možné zarábať na reklamách, musí byť tvorca súčasťou YouTube AdSense a na to je potrebné mať aspoň tisíc odberateľov a 4000 zhliadnutých hodín na kanáli za rok. Tak čo? Začnete aj vy svoju kariéru na YouTube? 

Na Kariéra.sk si môžete vybrať zo stoviek voľných pracovných miest, stačí zadať odvetvie a lokalitu, v ktorej si hľadáte prácu. Pre praktické tipy a súťaže sledujte Instagram profil Kariéra.sk. Taktiež sa môžete pridať do Facebook skupiny Práca a brigády - Slovensko a zahraničie / KARIERA.SK, vďaka ktorej pravidelne dostanete informácie o voľných pracovných pozíciách. Môžete si tiež vytvoriť Agenta na portáli Kariéra.sk. Vďaka službe Agent dostanete na váš email nové ponuky práce podľa vašich kritérií. Nemusíte tak prezerať denne stovky ponúk, Agent ich prezrie za vás.

Viac o téme: YouTube
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Getty, RED, Index
 
Staršie správy
Staršie správy