Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Vlani nedal ani gól, pohádal sa s kapitánom. Neriadená strela dospela a hrá najlepší hokej v kariére

Minulý šampionát mu nevyšiel. Chýbala mu ľahkosť, radosť z hry i produktivita, navyše sa dostal do konfliktu s vtedajším kapitánom.

19.05.2024 12:50
hudáček Foto:
Libor Hudáček na MS 2024.
debata (2)

Na MS v Ostrave však hrá Libor Hudáček ako vymenený.

Fanúšikov baví ofenzívnymi finesami a k tomu odvádza aj poctivú prácu v defenzíve. Dospel, priniesol si víťaznú mentalitu z majstrovského Třinca a hrá najlepší hokej v kariére.

Slovenskí hokejisti majú aj vďaka nemu postup do štvrťfinále na dosah. V sobotu zdolali Francúzsko 4:2, dnes ich čaká Lotyšsko.

V prípade výhry nad bronzovým tímom z vlaňajších MS si zabezpečia účasť v play off ešte pred posledným zápasom v skupine, v ktorom v utorok nastúpia proti Švédsku.

Zápas s Francúzmi nebol až taký jednoznačný. Súhlasíte?

Áno. Prvá tretina nám nevyšla. Francúzi vyhrávali súboje, zrejme nás mali viac prečítaných, ako sme si mysleli. Hrali nepríjemnú zónu, z ktorej sme nevedeli vyjsť. Pred druhou dvadsaťminútovkou sme si v kabíne povedali veci, ktoré chceme zmeniť, a potom to už išlo.

Slafkovský MS Čítajte viac Hviezdy z prvej formácie neskórujú? Mňa to netrápi, ich áno, reaguje Ramsay. Pre Slafkovského a spol. má dobre mienenú radu

Pri vašich góloch ste mierili pod hornú žŕdku, bol to úmysel?

Pred každým zápasom rozoberáme gólmanov súpera, čiže dá sa povedať, že som mieril na istotu. Tréner brankárov Ján Lašák nám vravel, aby sme strieľali hore a tak som poslúchol.

Pred prvým gólom ste predviedli efektnú otočku. Máte to nacvičené?

Francúz ma vytláčal z vnútornej strany, čiže jediná možnosť bola otočiť sa okolo neho a smerovať na bránku. Skočil mi na to a potom som už čelil len brankárovi. Som rád, že to vyšlo.

Komu patril pozdrav do hľadiska po víťaznom presnom zásahu?

Synovi. Dcérka má dva roky, zostala doma. Zápas zrejme aj tak prespala, ale inak aj ona fandí. (úsmev)

Libor Hudáček. Foto: Pravda, Ivan Majerský
Libor Hudáček Libor Hudáček.

Tomáš Tatar vravel, že vám chcel dopriať hetrik, neboli ste od neho ďaleko. Čo chýbalo?

Bol som k nemu blízko, ale zároveň aj ďaleko. Nemal som v hlave, že chcem stoj čo stoj dosiahnuť hetrik, ale áno, pokúšal som sa o to. V tretej tretine sme korčuľovali dvaja na jedného, ale až príliš som sa oprel do strely a minul som.

Ak by puk smeroval o desať centimetrov nižšie, skončí v bránke. Nevadí. Som rád za päť gólov, veď na vlaňajších MS som nestrelil ani jeden.

Celkovo ich máte na MS v kariére 13, predbehli ste v slovenskom poradí Pavla Demitru. Ako to vnímate?

Nijako špeciálne. Zatiaľ som tu, snažím sa pomôcť tímu najlepšie, ako viem. Zrejme si to uvedomím až po kariére. Ak to niekto spomenie, rád si na to pripijem a budem spokojný s tým, čo som dosiahol.

Mário Grman strelil premiérový gól na MS. Ponáhľali ste sa do bránky zobrať puk, ale rozhodcovia si ho vypýtali späť. Dostane ho na pamiatku?

Puky majú v sebe čipy, rozhodca ho chcel späť, ale verím, že mu dajú náhradu. Klobúk dole pred Máriom, ako to zvládol. Mal črevnú virózu a v takom stave vôbec nie je jednoduché odohrať zápas. Ale poradil si s tým výborne.

Pochválili vás tréneri za výkon?

Nikoho nechvália individuálne. Boli spokojní s tým, že sme predviedli kolektívny výkon. A tak to má byť. Máme mať strelcov, obrancov či chalanov, čo sa vedia zrážať a hrajú fyzicky. Každý má svoje úlohy, na mene nezáleží. Jedine tak mužstvu pomôžeme a potom prídu aj výsledky.

logo-ms-v-hokeji-2024-cesko Dávame do pozornosti Všetko o MS v hokeji 2024 na jednom mieste

Čo hovoríte na to, že mužstvo z doterajších 16 presiloviek využilo len jednu?

Treba hrať jednoduchšie. Viac strieľať a čakať na dorážky. Po tom, ako nám proti Francúzom nevyšli úvodné početné výhody, sme si povedali, čo zmeníme, ale ďalšiu príležitosť hrať presilovku sme už nedostali.

Dnes vás čaká zápas proti Lotyšsku. Ako uspieť proti bronzovému tímu z vlaňajších MS?

Vieme, že to bude pre nás jeden z najdôležitejších zápasov na turnaji. Plán je jednoduchý – hrať od začiatku na maximum, zodpovedne v obrane a efektívne v útoku.

Dresy tímov na MS v hokeji 2024 Fotogaléria - 32 fotiek Všetky fotky
Rakúsko - domáci dres.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #Libor Hudáček #MS 2024 v hokeji