Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Gretzky, Lemieux a hokejista z Nemecka. Draisaitlova forma vo vyraďovacej časti vyráža dych

Nemecký hokejista Leon Draisaitl pomohol dvoma asistenciami k víťazstvu Edmontonu nad Vancouverom 5:1 v šiestom zápase semifinále Západnej konferencie NHL a natiahol svoju bodovú sériu v play off už na 11 stretnutí.

19.05.2024 10:51
Leon Draisaitl Foto:
Leon Draisaitl ťahá Edmonton aj v play off.
debata

Nazbieral v nich osem gólov a 15 asistencií. Dvadsaťosemročný center si tak s 23 bodmi ustrážil vedenie v tabuľke produktivity, vedie o dva body pred spoluhráčom Connorom McDavidom (2+19).

Draisaitl získal počas kariéry vo vyraďovačke už rovných 100 bodov (39+61), stačilo mu na to iba 60 duelov.

Iba dvaja hráči v celej histórii NHL dokázali pokoriť 100-bodovú métu v play off v menšom počte stretnutí – legendy Wayne Gretzky (46 zápasov) a Mario Lemieux (50).

Draisaitl je len štvrtý hráč v ligových dejinách po Gretzkom, Lemieuxovi a McDavidovi, ktorý v 60 či menšom počte zápasov play off zaznamenal 60 asistencií.

Arturs Silovs Čítajte viac Západnú semifinálovú drámu rozhodne až siedmy zápas, Oilers dovolili Vancouveru iba 15 striel na bránku

McDavid sa v noci na nedeľu podieľal na triumfe tromi asistenciami. Kapitán Oilers dokázal nazbierať 20 bodov v jednej vyraďovačke už v tretej sezóne za sebou, čo sa mu podarilo iba ako desiatemu hráčovi v profiligovej histórii.

Ďalší útočník „olejárov“ Evander Kane predĺžil svoju bodovú šnúru na štyri zápasy (2+2).

Oilers si víťazstvom 5:1 vynútili rozhodujúci siedmy súboj, ktorý sa bude hrať v noci na utorok o 3.00 SELČ na ľade Canucks.

Dva kanadské kluby sa stretnú v zápase číslo sedem ešte pred konferenčným finále prvýkrát od roku 2002, keď Toronto zdolalo Ottawu.

Top hviezdy z NHL na MS 2024 v Česku Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
Do infogalérie sme vybrali 30 najzvučnejších...
debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #Wayne Gretzky #Leon Draisaitl