Deviaty deň MS: Švédi stanovili nový rekord. Hudáček zase zaskočil strelou všetkých na štadióne

Libor Hudáček strieľa gól v zápase Slovensko - Francúzsko v skupine B na MS v hokeji 2024.
Libor Hudáček strieľa gól v zápase Slovensko - Francúzsko v skupine B na MS v hokeji 2024. (Autor: TASR)
Miloslav Šebela|19. máj 2024 o 00:59

Súhrn diania deviateho dňa na MS.

OSTRAVA, PRAHA. Taký vysoký bodový stav po piatich zápasoch nemali na MS slovenskí hokejisti už veľmi dlho.

V sobotu na MS v hokeji 2024 vybojovali štvrté víťazstvo po sebe, nad Francúzskom zvíťazili 4:2 a s 11 bodmi im v B-skupine patrí tretia priečka. 

V sobotu odviedli proti nebezpečnému súperovi veľmi dobrý výkon. Hviezdou zápasu bol strelec dvoch gólov Libor Hudáček. Okrem gólov bol aktívny celý zápas a hrozil viackrát. Na šampionáte hrá vo veľkej pohode. 

„Je skvelý. Je silný v útoku a zároveň bráni ako bláznivý. Hrá ozaj výborne. Jeho druhý gól je skvelým príkladom toho, čo stále hráčom hovorím.

Libor sa dobre rozbehol a hoci boli pred ním štyria hráči, vypálil. Aké prekvapenie, že? A on tým zaskočil úplne všetkých ľudí na štadióne vrátane brankára. Bola to však parádna strela,“ chválil ho tréner Craig Ramsay.


Hudáček je v produktivite na šampionáte s 9 bodmi na druhej priečke. Darí sa mu strelecky. 

„Minulý šampionát som nedal ani jeden gól. Som rád, že teraz som ich dal päť a zajtra musíme znovu naštartovať motory a hrať tak ako dnes dve tretiny,“ hovoril Hudáček. 

„Proti Lotyšom nás čaká najdôležitejší zápas na turnaji a musíme im od prvého buly vnucovať našu hru. Dúfam, že nám to vyjde.“ 

V Ostrave bola atmosféra ako na domácom zápase. Štadión skandoval a ľudia sa bavili mexickými vlnami. No teplota počas zápasu bola vysoká. . 

„V hale je strašne teplo, mohli by pustiť klímu, ale asi šetria,“ žartoval Juraj Slafkovský.

„V šatni je veľká pohoda a som rád, že som súčasťou tohto tímu. Proti Lotyšom musíme hrať našu hru a verím, že máme na nich,“ doplnil.

Slovenský tím má postup do štvrťfinále na dosah. Vo zvyšných dvoch zápasoch skupiny potrebujú hokejisti získať 3 body. Tento cieľ môžu splniť už v nedeľu proti Lotyšom. 

Stroj na víťazstvá prekonal rekord

Švédsky tím sa na MS premenil na stroj na víťazstvá. Švédi kráčajú od víťazstva k víťazstvu. V sobotu sa revanšovali Lotyšom za vlaňajšiu prehru vo štvrťfinále MS. Zvíťazili 7:2.

Lotyši však v druhej tretine na niekoľko chvíľ ukázali recept ako proti nim. V druhej tretine začali aktívne a v priebehu 23 sekúnd dokázali streliť dva dôležité góly a v tom momente vyrovnať skóre na 2:2. Boli vo švungu, rozbiehali sa k veľkému výkonu. 

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2024»Deviaty deň MS: Švédi stanovili nový rekord. Hudáček zase zaskočil strelou všetkých na štadióne