Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Zvládli aj posledný krok. Leverkusen oslávil titul bez jedinej prehry, Bayern až tretí, Bera s Bochumom čaká baráž

Bayer Leverkusen sa stal prvým tímom v histórii najvyššej nemeckej futbalovej súťaže, ktorý v celom ligovom ročníku ani raz neokúsil trpkosť prehry.

18.05.2024 18:21
Xabi Alonso Foto:
Xabi Alonso so svojim neporaziteľným tímom.
debata

Už istý majster zdolal v sobotnom stretnutí záverečného 34. kola Bundesligy hosťujúci FC Augsburg 2:1 a rekordnú sériu bez prehry vo všetkých súťažiach natiahol na 51 zápasov.

Baráž o udržanie sa v Bundeslige čaká slovenského reprezentanta Matúša Bera a jeho VfL Bochum, ktorý prehral na pôde Werderu Brémy 1:4 a klesol na 16. miesto v tabuľke.

Do konca sezóny čakajú Leverkusen, ktorý už skôr získal svoj prvý titul v histórii, ešte dva zápasy – stredajšie finále Európskej ligy proti Atalante Bergamo a v sobotu finálový duel Pohára DFB proti 1. FC Kaiserslautern.

Olympiakos Čítajte viac Leverkusen naďalej sníva veľký futbalový sen. Do finále EKL sa prebojovali Gréci

Proti Augsburgu šetril tréner Xabi Alonso viaceré opory, napriek tomu si jeho tím v prvom polčase vytvoril dvojgólový náskok a hoci po prestávke inkasoval, tesný náskok udržal a zvíťazil 2:1.

Z 34 zápasov vyhrali „farmaceuti“ v domácej súťaži až 28 a nazbierali spolu 90 bodov.

Okrem Bayeru si miestenku v novom ročníku Ligy majstrov zaistili VfB Stuttgart, Bayern Mníchov, RB Lipsko a Borussia Dortmund.

Szymon Marciniak Čítajte viac Bude po záreze Bayernu pískať na EURO v Nemecku? Nechoď sem, varujú poľského rozhodcu fanúšikovia

V nasledujúcej edícii skupinovej fázy Európskej ligy bude účinkovať Eintracht Frankfurt. Do predkola Európskej konferenčnej ligy sa dostal siedmy TSG 1899 Hoffenheim, ktorý doma pokoril Bayernom Mníchov 4:2 aj vďaka čistému hetriku chorvátskeho útočníka Andreja Kramariča v druhom polčase.

Bayern po prehre prepustil druhé miesto v tabuľke Stuttgartu, ktorý zdolal Borussiu Mönchengladbach 4:0.

Do druhej Bundesligy zostúpili posledný tím tabuľky Darmstadt a spolu s ním aj 1. FC Kolín. Baráž o udržanie sa v najvyššej súťaži proti tretiemu tímu druhej bundesligy Fortune Düsseldorf čaká Bochum.

Berov tím mal na konte rovnaký počet 33 bodov ako Union Berlín, ale horšie celkové skóre. Tím z hlavného mesta sa zachránil vďaka gólu v nadstavenom čase domáceho duelu s Feiburgom (2:1).

Platy trénerov účastníkov ME vo futbale 2024 Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Pozrite si ročné platy trénerov všetkých 24...
Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Bundesliga #Bayern Mníchov #Bayer Leverkusen #Xabi Alonso