Tvoria sa ďalšie prehánky a búrky. Búrlivo bude na Slovensku až do večera

Veronika Salayová

Búrok nad naším územím pribúda. Aktuálne je búrlivo najmä na strednom Slovensko, no búrky pribúdajú aj vo východnej polovici. Dokonca vznikla aj búrka na Hornej Nitre.

Okolo 15.00 hod. sa začali tvoriť nad Breznom prvé dnešné búrky, ktoré sa postupne rozbiehajú čoraz viac. Nad naším územím aktuálne prebieha tvorba prehánok a nových búrkových buniek.

Aktuálne je búrlivo východne od Brezna a búrky začali vznikať aj v Spišskom Podhradí a pri Levoči. Dokonca vznikla búrka aj pri Prievidzi na Hornej Nitre. 

Vzniknuté búrky sa pohybujú pomaly a prinášajú najmä výdatný lejak. Postupne sa ich počet bude navyšovať a budú sa tvoriť najmä na východnom Slovensku. Doteraz udrelo vyše 550 bleskov.

počet bleskových výbojov do 17.00 h
počet bleskových výbojov do 17.00 h, zdroj: blesky.bourky.cz



 

Dnešné búrky nebudú nebezpečné

S pribúdajúcimi hodinami budú vznikať výraznejšie búrky, ktoré sa postupne môžu dostať aj mimo hôr. S búrkami treba počítať na viacerých miestach, predovšetkým východného Slovenska.

Búrlivo bude na našom území aj do večerných hodín, kedy budú búrky postupne strácať na sile a zanikať. Dnešné búrky však nebudú nebezpečné a prinesú so sebou najmä výdatný lejak. 

Dnešný deň teda prinesie búrky, ktoré by mali byť početnejšie ako včera, no v porovnaní s tým, čo nás čaká od zajtra, budú toto najslabšie búrky. Od zajtra však bude už oveľa búrlivejšie a to v mnohých slovenských lokalitách. 

 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
23 °C / 10 °C
Xénia
Zajtra
Prehánky, búrky
24 °C / 10 °C
Karolína
Utorok
Búrky
25 °C / 10 °C
Lenka
Streda
Skoro jasno, búrky
26 °C / 11 °C
Laura
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
28 °C / 10 °C
Norbert
Piatok
Skoro jasno
28 °C / 11 °C
Róbert
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd