Štartujú prvé víkendové BÚRKY. Dnes si dajte pozor najmä na TOTO

Veronika Salayová

Aj dnešný deň prinesie niekoľko búrok na Slovensko, avšak iba do niektorých lokalít nášho územia. Pri sobotňajších búrkach si treba dať pozor najmä na výdatné zrážky. 

Počasie v našej oblasti ovplyvňuje oblasť nižšieho tlaku vzduchu, v rámci ktorej sa do našej oblasti dostáva teplejší a vlhší vzduch, čo praje tvorbe búrok.

Dnes sa najskôr vytvorila kopovitá oblačnosť v oblasti Nízkych Tatier a z nich sa začali tvoriť prvé búrkové a prehánkové bunky. Tie sa budú viazať do väčších zhlukov.

Búrok bude pribúdať

Dnes o 15.00 hod., ako sme avizovali, štartujú prvé víkendové búrky práve nad oblasťou Nízkych Tatier. Prvé blesky udierajú v okolí Brezna a búrok začne výraznejšie pribúdať.

 

Tie dnešné nebudú vynikať svojou silou a intenzitou, no pozor si treba dať najmä na to, že prinesú výdatné zrážky. Dnes neočakávame vytvorenie výrazného búrkového systému tak, ako to bolo včera nad Rakúskom, takže od silných a nebezpečných búrok si dnes na chvíľu oddýchneme. 

Sobotňajšie búrky budú skôr o izolované a vytvoria sa jednotlivé búrkové bunky, ktoré sa maximálne naviažu do multiciel. Ak osme spomínali, prinesú najmä lejak.

S pribúdajúcimi hodinami budú vznikať výraznejšie búrky, ktoré sa postupne môžu dostať aj mimo hôr. S búrkami treba počítať na viacerých miestach, predovšetkým východného Slovenska.

 
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
23 °C / 10 °C
Xénia
Zajtra
Prehánky, búrky
24 °C / 10 °C
Karolína
Utorok
Búrky
25 °C / 10 °C
Lenka
Streda
Skoro jasno, búrky
26 °C / 11 °C
Laura
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
28 °C / 10 °C
Norbert
Piatok
Skoro jasno
28 °C / 11 °C
Róbert
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd