NAKA obvinila osobu, ktorá sa mala vyhrážať ministrovi Šutajovi Eštokovi a dvom poslancom parlamentu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
VLÁDA: Rokovanie 14. schôdze vlády
Zľava: Minister obrany Robert Kaliňák a minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok počas tlačového brífingu po rokovanÍ 14. schôdze vlády SR. Bratislava, 1. február 2024. Foto: SITA/Milan Illík
Tento článok pre vás načítala AI.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) obvinila človeka, ktorý sa mal vyhrážať ministrovi vnútra Matúšovi Šutajovi Eštokovi (Hlas-SD), aj dvom poslancom parlamentu. Ako informovala hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Bárdyová, obvinená osoba mala týmto trom politikom zaslať výhražnú správu prostredníctvom sociálnej siete.

Trestný čin nebezpečného vyhrážania

Doplnila, že vyšetrovať NAKA osobu obvinil z trestného činu nebezpečného vyhrážania, ktorého sa mala dopustiť v troch skutkoch. NAKA prípad vyšetruje, na obvinenú osobu bol spracovaný podnet na vzatie do väzby.

„Dozor vykonávajúci prokurátor sa s podnetom stotožnil a o jeho návrhu bude rozhodovať príslušný súd,“ uviedla Bárdyová. Dodala, že v prípade dokázania viny hrozí tejto osobe šesť mesiacov až tri roky za mrežami.

Analyzujú nenávistné príspevky

„Ako sme už verejnosť informovali, dôkladne vyhodnocujeme podozrivé príspevky, ktoré nám boli oznámené alebo ktoré sme odhalili v rámci posilneného výkonu. Všetky analyzujú špecializované operatívne oddelenia Policajného zboru a podľa povahy ich odovzdávajú policajným útvarom, ktoré vedú vyšetrovanie,“ priblížila hovorkyňa policajného prezídia.

Dodala, že naďalej analyzujú nenávistné príspevky, či príspevky schvaľujúce trestnú činnosť, kde by mohlo ísť o trestný čin nebezpečného vyhrážania, alebo schvaľovania trestného činu, ale aj iné. „Vo všetkých prípadoch budeme konať bez výnimky,“ uzavrela Bárdyová.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Denisa BárdyováMatúš Šutaj Eštok
Firmy a inštitúcie Hlas - sociálna demokraciaNAKA Národná kriminálna agentúraPrezídium policajného zboru SR